Νέο δελτίο φαρμάκων με 1.600 γενόσημα και 100 πρωτότυπα φάρμακα

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας προκύπτει μείωση τιμής για περισσότερα από τα μισά φάρμακα που ανακοστολογούνται

Στη έκδοση νέου δελτίου φαρμάκων προχώρησε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας.

Σε αυτό περιλαμβάνονται:

 • η  ανατιμολόγηση των πρωτοτύπων (on patent φάρμακα αναφοράς χωρίς αντίγραφα), στη βάση του μέσου όρου των τριών χαμηλότερων τιμών κυκλοφορίας σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες.
 • η τιμολόγηση περίπου 1.600 νέων κωδικών αντιγράφων (γενοσήμων) φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία εισέρχονται για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά, μετά από έγκριση του ΕΟΦ.
 • η τιμολόγηση 100 περίπου νέων, καινοτόμων – πρωτοτύπων  φαρμακευτικών σκευασμάτων, που επίσης εισέρχονται για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά και τα περισσότερα από αυτά αφορούν σοβαρά ή/και σπάνια νοσήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας προκύπτει μείωση τιμής για τα περισσότερα από τα μισά φάρμακα που ανακοστολογούνται ενώ εξοικονόμηση στο θεραπευτικό κόστος μπορεί να προκύψει και από την τιμολόγηση των νέων καινοτόμων φαρμάκων.

Το νέο  Δελτίο τιμών θα ισχύσει για τους παρασκευαστές, συσκευαστές, εισαγωγείς από τις 26 Αυγούστου, για τις φαρμακαποθήκες από τις 2 Σεπτεμβρίου και για τα ιδιωτικά φαρμακεία από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Αύγουστος, 2013, 9:25 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Νέο δελτίο φαρμάκων με 1.600 γενόσημα και 100 πρωτότυπα φάρμακα”

 1. […] Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας προκύπτει μείωση τιμής για περισσότερα από τα μισά φάρμακα που ανακοστολογούνται Στη έκδοση νέου δελτίου φαρμάκων προχώρησε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας. Σε αυτό περιλαμβάνονται: η  ανατιμολόγηση των πρωτοτύπων (on patent φάρμακα αναφοράς χωρίς αντίγραφα), στη βάση του μέσου όρου των τριών χαμηλότερων τιμών κυκλοφορίας σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες. η […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr