Θύελλα αντιδράσεων από τους εμπόρους για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους του, έστειλε μαζικά η ΕΣΕΕ, κάνοντας λόγο για απειλητικά “ραβασάκια” προς τους επιχειρηματίες που, όπως αναφέρει, δοκιμάζονται από την ύφεση και την οικονομική στενότητα.

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους του, έστειλε μαζικά η ΕΣΕΕ, κάνοντας λόγο για απειλητικά “ραβασάκια” προς τους επιχειρηματίες που, όπως αναφέρει, δοκιμάζονται από την ύφεση και την οικονομική στενότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ΕΣΕΕ, εξ’ αφορμής των απειλητικών ειδοποιητηρίων που ο ΟΑΕΕ στέλνει μαζικά προς τους ασφαλισμένους του, απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επιστολή, που κοινοποίησε στην Διοίκηση του ΟΑΕΕ με την οποία διαμαρτύρεται για τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια και ζητάει την αναστολή της αποστολής τους.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής έχει ως εξής:

«Ως γνωστόν, κατά τις τελευταίες ημέρες και μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4152/2013, που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΕ αποστέλλει σωρηδόν προς τους ασφαλισμένους του ανά την επικράτεια, ειδοποιητήρια με τα οποία ζητάει από αυτούς να ενταχθούν αμέσως στην ρύθμιση, αλλιώς θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.
Η αποστολή των συγκεκριμένων ειδοποιητηρίων έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της ύφεσης και της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το ύφος γραφής είναι ιδιαίτερα απειλητικό και σίγουρα δεν βελτιώνει το κλίμα στην αγορά.

H ΕΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της εκπροσωπώντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, θεωρούμε ότι με εκφοβισμούς και απειλές δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα του ταμείου μας.  Είναι προφανές ότι όποιος από τους συναδέλφους μας μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί στην ρύθμιση, το έχει ήδη κάνει.

Ωστόσο, ένας από τους βασικούς λόγους που η ρύθμιση «Νέα Αρχή», αν και έχει ευνοϊκούς όρους, δεν έχει μέχρι τώρα αποδώσει τα αναμενόμενα, είναι τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις που την διέπουν.  Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην απαίτηση για μη ύπαρξη οφειλών εντός του 2013 και στην προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.

Πρώτον, ήταν εξαρχής παράλογο, ένας νόμος που παράγει τα αποτελέσματά του από τον Ιούνιο του 2013, να ζητάει την εφάπαξ καταβολή, αναδρομικά από την αρχή του έτους.  Ο νόμος περιορίζει την ρύθμιση σε επιχειρηματίες, οι οποίοι, ως δια μαγείας, ξεπέρασαν την οικονομική στενότητά τους μόνο με την πάροδο της 31ης Δεκεμβρίου 2012, απαίτηση σίγουρα εκτός πραγματικότητας.  Ελπίζουμε ότι θα εκδοθούν σύντομα από εσάς οι εξαγγελθείσες Υπουργικές Αποφάσεις ώστε τα ανακοινωθέντα για το ΙΚΑ, δηλαδή ο διακανονισμός των οφειλών του 2013 σε 12 δόσεις, να επεκταθούν άμεσα και στα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε περισσότερα στο:www.newmoney.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Αύγουστος, 2013, 7:46 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Θύελλα αντιδράσεων από τους εμπόρους για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ”

 1. […] Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους του, έστειλε μαζικά η ΕΣΕΕ, κάνοντας λόγο για απειλητικά “ραβασάκια” προς τους επιχειρηματίες που, όπως αναφέρει, δοκιμάζονται από την ύφεση και την οικονομική στενότητα. Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους του, έστειλε μαζικά η ΕΣΕΕ, κάνοντας λόγο για απειλητικά “ραβασάκια” προς […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr