Το σχέδιο για τη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

– Θέμα χρόνου η άρση αναστολής των πλειστηριασμών λένε στελέχη του υπ. Ανάπτυξης
– Μέτρα προστασίας για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εξετάζει το υπουργείο
– Ποιος είναι ο “συνεργάσιμος δανειολήπτης
– Ποιες είναι οι “αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης”
– Τι μελετά η κυβέρνηση και τι συζητά με την τρόικα

Θέμα χρόνου είναι η άρση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια για δανειολήπτες, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν αλλά και για εκείνους που είναι κακοπληρωτές.

Το υπουργείο ανάπτυξης αναζητά τρόπους ώστε το άνοιγμα των πλειστηριασμών να γίνει ομαλά και χωρίς κοινωνική αναταραχή. Οι συζητήσεις με την τρόικα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο ενώ σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου που επικαλείται η εφημερίδα η ελληνική πλευρά έχει καταφέρει να πείσει την τρόικα ότι η πλήρης απελευθέρωση από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στην αγορά. Ωστόσο, τονίζουν ότι πλησιάζει η ώρα που οι πλειστηριασμοί θα απελευθερωθούν.

Συνεργάσιμοι δανειολήπτες και αποδεκτές δαπένες διαβίωσης

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η θεσμοθέτηση του όρου «συνεργάσιμος δανειολήπτης», δηλαδή εκείνος που αν και έχει σταματήσει να πληρώνει, αποδεδειγμένα αναζητά τρόπους συμβιβασμού με το πιστωτικό ίδρυμα, επικοινωνεί με αυτό και είναι διατεθειμένος να μπει σε ρύθμιση. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να τεθούν αντικειμενικά κριτήρια στα οποία δεν θα υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης είτε από την τράπεζα είτε από τον δανειολήπτη.

Για το λόγο αυτό προωθείται η θεσμοθέτηση του όρου “αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης”. Πρόκειται για έναν υπολογισμό του κόστους διαβίωσης ενός νοικοκυριού, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας και με τρέχουσες τιμές της αγοράς όσον αφορά βασικές καταναλωτικές ανάγκες.

Στο υπουργείο εκτιμούν ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο παραμέτρων θα δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας για πολίτες με “κόκκινα” δάνεια όταν ξεκινήσει η σταδιακή άρση της αναστολής των πλειστηριασμών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Αύγουστος, 2013, 12:52 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Το σχέδιο για τη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας”

 1. […] – Θέμα χρόνου η άρση αναστολής των πλειστηριασμών λένε στελέχη του υπ. Ανάπτυξης – Μέτρα προστασίας για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εξετάζει το υπουργείο – Ποιος είναι ο “συνεργάσιμος δανειολήπτης” – Ποιες είναι οι “αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης” – Τι μελετά η κυβέρνηση και τι συζητά με την τρόικα Θέμα χρόνου είναι η άρση της αναστολής […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr