Με πολυμηχάνημα διαχείρισης των οικοτόπων ενισχύεται η λίμνη της Καστοριάς. Την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα υπέγραψε ο Γιώργος Δακής

Επιτέλους και μια παρέμβαση για την λίμνη που έχει ξεχάσει η δημοτική αρχή Χατζησυμεωνίδη και σχεδόν όλη του η ομάδα η οποία προεκλογικά το 2010 έταζε απίστευτα πράματα για την λίμνη, όπου κατά γενική ομολογία δεν έχουν κάνει και σε αυτόν τον τομέα απολύτως τίποτα.

Η κρίση των δημοτών ειδικά της Καστοριάς θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη τον Μάιο του 2014 ( σε 9 μήνες περίπου) μιας και η σημερινή δημοτική αρχή με βάση το πρόγραμμα της δεν υλοποίησε σχεδόν τίποτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, υπέγραψε την ένταξη του έργου <<Προμήθεια πολυμηχανήματος για τη διαχείριση των οικοτόπων υπερυδατικής βλάστησης ( καλαμώνες ) στη λίμνη της Καστοριάς>> στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «»Μακεδονία – Θράκη»’ προυπολογισμού 350.000€. Πρόκειται για υπερσύγχρονο πολυμηχάνημα κοπής και φόρτωσης των καλαμιών της λίμνης Καστοριάς. Θα είναι μεταλλικής κατασκευής από υλικά τα οποία θα πιστοποιούνται για την αντοχή τους στις συνθήκες που επικρατούν στη λίμνη. Θα έχει πολύ μικρή βύθιση, ακόμη και στην πλήρη φόρτωση του, γεγονός που θα το καθιστά ευέλικτο και αποτελεσματικό σε αβαθείς και δύσβατες περιοχές της λίμνης. Το σύστημα κοπής που θα διαθέτει θα αποτελείται από δύο οριζόντιες και δύο κάθετες διπλές λεπίδες, κατασκευασμένες από ταχυχάλυβα κανονικής χρήσης, με δυνατότητα μεταβλητού βάθους κοπής στο διάστημα από 30 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του νερού μέχρι και 1,5 μέτρο κάτω από αυτή. Επίσης θα είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα συλλογής φερτών υλικών για τον καθαρισμό της επιφάνειας του υδάτινου σώματος με πλάτος επέμβασης τουλάχιστον 2 μέτρα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης και άλλων εξαρτημάτων όπως για παράδειγμα εξοπλισμού οξυγόνωσης επιφανειακών υδάτων σε περίπτωση που προκύψει τέτοια ανάγκη.

Με τον τρόπο αυτό σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, θα αντιμετωπιστεί η διαχείριση του οικοσυστήματος της λίμνης, ενώ με την πλήρη αξιοποίηση του μηχανήματος, θα υπάρξει αναβάθμιση του υγροτοπικού οικοσυστήματος, ενίσχυση της ποικιλότητας του τοπίου, βελτίωση της εξυπηρέτησης των αναγκών της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας αλλά και δημιουργίας δυνατοτήτων αναψυχής στο πλαίσιο του οικοτουρισμού. Η λίμνη Ορεστίδα πρόσθεσε αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Καστοριά και ως τέτοιο αξίζει της προσοχής μας, με έργα και δράσεις που θα την αναδείξουν ακόμη περισσότερο. 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Αύγουστος, 2013, 7:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Με πολυμηχάνημα διαχείρισης των οικοτόπων ενισχύεται η λίμνη της Καστοριάς. Την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα υπέγραψε ο Γιώργος Δακής”

 1. […] Επιτέλους και μια παρέμβαση για την λίμνη που έχει ξεχάσει η δημοτική αρχή Χατζησυμεωνίδη και σχεδόν όλη του η ομάδα η οποία προεκλογικά το 2010 έταζε απίστευτα πράματα για την λίμνη, όπου κατά γενική ομολογία δεν έχουν κάνει και σε αυτόν τον τομέα απολύτως τίποτα. Η κρίση των δημοτών ειδικά της Καστοριάς θα είναι εξαιρετικά […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr