9 μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές – Οι κινήσεις των κομμάτων

Εννέα μήνες ακριβώς πριν από τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαΐου 2014, τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και ζυμώσεις, σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν, αναφορικά με τη στήριξη ή μη υποψηφίων σε Περιφέρειες και Δήμους.

Το «σταυρόλεξο» είναι για δυνατούς λύτες και μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κανένα από τα κόμματα δεν έχει καταφέρει να το λύσει…

Για το Κυβερνών κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, η εκλογική μάχη του προσεχούς Μάη αποτελεί βασική προτεραιότητα, ωστόσο θεωρείται απίθανο να «ανοίξει τα χαρτιά της» πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διεργασίες, φαίνεται πως στη «Ρηγίλλης» είναι αποφασισμένοι να πορευτούν προς τις Δημοτικές – Περιφερειακές Εκλογές ακολουθώντας την αρχή πως «στις τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να ηγηθούν αξιόλογοι και πετυχημένοι άνθρωποι».

Η σκέψη δε, που κυριαρχεί στο «γαλάζιο» επιτελείο είναι να μην δοθούν χρίσματα, παρά μόνο στηρίξεις, εκτός βέβαια από τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους, όπου στη «Ρηγίλλης» θεωρούν ότι θα κριθεί κυρίως το «επικοινωνιακό παιχνίδι».

Εκεί η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να βρει προσωπικότητες, που θα εκφράζουν, μεν την πολιτική της για την Αυτοδιοίκηση, αλλά θα έχουν δε, και διεισδυτικότητα στις υπόλοιπες κομματικές «δεξαμενές».

Σε «πονοκέφαλο» βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενόψει των Δημοτικών – Περιφερειακών Εκλογών, καθώς από το Σεπτέμβρη θα πρέπει να έχουν καταλήξει στη στάση που θα τηρήσουν αναφορικά με τα χρίσματα.

Στις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους η επιλογή των υποψηφίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα γίνει σίγουρα κεντρικά, ενώ στους μικρότερους Δήμους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως προσανατολίζεται στη λύση της επιλογής, μέσω των τοπικών οργανώσεων – στελεχών.

Η ένδεια, πάντως, τοπικών στελεχών, ικανών να κερδίσουν Δήμους, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την «Κουμουνδούρου»…

Ένας ακόμα «πονοκέφαλος» είναι, το τί θα πράξει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα «φλερτ» αρκετών πετυχημένων Δημάρχων, κυρίως από το χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που βλέποντας την δημοσκοπική κατρακύλα του κόμματός τους ,ψάχνουν διακαώς «σανίδα σωτηρίας»…

Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ. γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν, ότι τα θετικότατα εκλογικά αποτελέσματα που κατέγραψαν αμφότεροι στις εκλογές του 2010, δεν πρόκειται να επαναληφθούν… Γι’ αυτό το λόγο και οι σχεδιασμοί τους κατατείνουν στη χάραξη συμμαχιών με «συγγενείς» πολιτικές δυνάμεις, «ποντάροντας» σε πρόσωπα «κοινής αποδοχής» τα οποία χαίρουν εκτίμησης, δεν έχουν κομματικά χαρακτηριστικά και θεωρούνται εκλόγιμα.

Βάσει αυτών, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσανατολίζονται να αποφύγουν τα κομματικά χρίσματα, εκδηλώνοντας απλώς τη στήριξή τους σε πρόσωπα και συνδυασμούς, που θα αναδειχθούν από τις τοπικές κοινωνίες.

Την ίδια τακτική θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν και στις Περιφέρειες, παρότι η αναμέτρηση εκεί είναι καθαρά πολιτική.

Σοβαρές δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», οι οποίοι καλούνται για πρώτη φορά να συμμετάσχουν σε Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Η έλλειψη τοπικών στελεχών φαίνεται πως οδηγεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου στη λύση των συνεργασίων, κυρίως με «αντιμνημονιακές υποψηφιότητες».

Στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, το βάρος θα πέσει στις 13 Περιφέρειες της Χώρας και στους μεγάλους Δήμους, όπου το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου αναμένεται να κατέλθει αυτόνομα, με πλήρη ψηφοδέλτια, με στόχο να αποδείξει τη δημοσκοπική του άνοδο στην πράξη, τόσο στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και τις Ευρωεκλογές.

Το Κ.Κ.Ε., τέλος, θα κατέλθει, όπως κάθε φορά, εξάλλου, με αυτόνομα ψηφοδέλτια, τόσο στις 13 Περιφέρειες, όσο και στους 325 δήμους της Χώρας, αποκλείοντας κάθε συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Αύγουστος, 2013, 6:09 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “9 μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές – Οι κινήσεις των κομμάτων”

 1. […] Εννέα μήνες ακριβώς πριν από τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαΐου 2014, τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και ζυμώσεις, σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν, αναφορικά με τη στήριξη ή μη υποψηφίων σε Περιφέρειες και Δήμους. Το «σταυρόλεξο» είναι για δυνατούς λύτες και […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr