Ανεβαίνει η αγωνία των υποψηφίων- Ως και 1.000 μόρια θα πέσουν οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών που τώρα πλέον περιμένουν να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πτώση που αναμένεται να καταγραφεί θα φτάσει ακόμη και τα 1.000 μόρια σε κάποιες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι χαμηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις καταγράφηκαν από τους υποψηφίους του 2ου και 4ου πεδίου. Ήταν δε τέτοια τα αποτελέσματα στα Μαθηματικά που οι αριστούχοι μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με πέρυσι. Με βάση τις φετινές βαθμολογίες προβλέπεται πτώση που στο Μαθηματικό Αθήνας θα φτάσει τα 400 μόρια, ενώ το Φυσικό κατρακυλάει ακόμα περισσότερο με πτώση  500 μορίων. Ανάλογη κατάσταση αναμένεται να υπάρξει στα Πολυτεχνεία όπου οι Σχολές Μηχανικών Η/Υ και Μηχανολόγων Μηχανικών δεν θα ξεπεράσουν τα 18.500 μόρια.

Οπωσδήποτε η μείωση των αριστούχων στο μισό επηρεάζει και το 3ο πεδίο των ιατρικών επιστημών. Ενδεικτικό είναι πως μόλις 693 υποψήφιοι βαθμολογήθηκαν με 19 και 20, ποσοστό που είναι μικρότερο του 1%. Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι θέσεις στις δημοφιλείς σχολές, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ιατρική Αθηνων δεν θα ξεπεράσει τα 19.000 μόρια.

Από το σπιράλ πτώσης δεν θα ξεφύγουν ούτε οι Οικονομικές Σχολές με την πτώση να εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 600 μόρια ενώ πιο συγκατημένες θα είναι οι πτώσεις σε Νομική, Φιλολογία και Παιδαγωγικά όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 300 μόρια.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Αύγουστος, 2013, 7:04 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ανεβαίνει η αγωνία των υποψηφίων- Ως και 1.000 μόρια θα πέσουν οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ”

 1. […] Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών που τώρα πλέον περιμένουν να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πτώση που αναμένεται να καταγραφεί θα φτάσει ακόμη και τα 1.000 μόρια σε κάποιες περιπτώσεις. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι χαμηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr