Ο βαρύς Σεπτέμβρης του 2013 – Τι μας περιμένει

Προετοιμαστείτε για έναν πολύ δύσκολο μήνα. Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος υποχρεώσεις η εκπλήρωση των οποίων προϋποθέτει και τρέξιμο και χρήματα. Σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, θα έρθουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος 2012 τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν το πολύ σε δύο δόσεις η μια εκ των οποίων μέσα στον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει επίσης να πληρώσουμε φόρο πολυτελείας και ΦΑΠ 2012 ενώ θα πρέπει να τρέξουμε για να απαλλαγούμε (εφόσον πληρούμε τις προϋποθέσεις) μια σειρά ακόμη υποχρεώσεων.

Δείτε αναλυτικά τα βάρη του Σεπτεμβρίου:
1. 1. Θα αποσταλούν τα εκκαθαριστικά για την πληρωμή του φόρου πολυτελείας σε όσους έχουν αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 1929 κυβικών εκατοστών (και πισίνες). Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει σε πόσες δόσεις θα εξοφληθεί αυτός ο φόρος. Εκτιμάται ωστόσο ότι θα υιοθετηθεί μια διαδικασία η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα και ο τελευταίος να έχει πληρώσει έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2014 προκειμένου τα έσοδα να περαστούν στον φετινό προϋπολογισμό.
2. 2. Θα αποσταλούν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας σε όσους την 1η Ιανουαρίου 2012 είχαν ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ. Το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι ο πέμπτος διαδοχικός φόρος ακινήτων που πληρώνουν φέτος οι ιδιοκτήτες καθώς έχουν προηγηθεί:
· Οι δόσεις του χαρατσιού της ΔΕΗ για το 2012
· Ο ΦΑΠ του 2010
· Ο ΦΑΠ του 2011
· Το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2013
3. 3 Θα πρέπει να τρέξουμε να εξασφαλίσουμε ρύθμιση για το στεγαστικό μας δάνειο. Η υπουργική απόφαση που προβλέπει τα δικαιολογητικά, υπεγράφη τον Ιούλιο. Από αυτό το χρονικό σημείο και μετά, οι ενδιαφερόμενοι έχουν έξι μήνες στη διάθεσή τους προκειμένου να ενταχθούν στον νόμο και να εξασφαλίσουν ότι θα πληρώνουν δόση που δεν θα υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Δεν είναι μια υποχρέωση που πρέπει οπωσδήποτε να εκπληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, ωστόσο πολλοί εκτιμάται ότι θα σπεύσουν για να κάνουν τη ρύθμιση προκειμένου να ελαφρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.
4. 4. Θα πρέπει να αναζητήσουμε απαλλαγή από το χαράτσι της ΔΕΗ ( το οποίο έχουμε ήδη ξεκινήσει να πληρώνουμε από τον Ιούλιο). Το fpress.grέχει επισημάνει ότι πρέπει να προσέξουμε τις προθεσμίες. Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων σε όσους μπορούν να εξαιρεθούν από χαράτσι ξεκινάει την 1η Σεπτέμβρη και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Αύγουστος, 2013, 3:27 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ο βαρύς Σεπτέμβρης του 2013 – Τι μας περιμένει”

 1. […] Προετοιμαστείτε για έναν πολύ δύσκολο μήνα. Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος υποχρεώσεις η εκπλήρωση των οποίων προϋποθέτει και τρέξιμο και χρήματα. Σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, θα έρθουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος 2012 τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν το πολύ σε δύο δόσεις η μια εκ των οποίων μέσα στον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει επίσης να […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr