Εμπρόθεσμες όλες οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων που θα κατατεθούν μέχρι 30 Αυγούστου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ

Δυνατότητα σε όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως καταληκτικού ψηφίου ΑΦΜ, να καταθέτουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 30 Αυγούστου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η δυνατότητα αυτή αφορά τα φυσικά πρόσωπα και όπως σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, «δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους για πρώτη χρονιά φέτος ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα)».

Από το υπουργείο σημειώνεται πως για την απόφαση αυτή «συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με την νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, (…) αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες».

Το ΥΠΟΙΚ τονίζει πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ής Αυγούστου δεν πρόκειται να πάρει παράταση, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι, και πως κάθε υποβολή μετά την ημερομηνία αυτή θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Αύγουστος, 2013, 8:00 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Εμπρόθεσμες όλες οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων που θα κατατεθούν μέχρι 30 Αυγούστου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ”

 1. […] Δυνατότητα σε όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως καταληκτικού ψηφίου ΑΦΜ, να καταθέτουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 30 Αυγούστου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η δυνατότητα αυτή αφορά τα φυσικά πρόσωπα και όπως σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, «δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους για πρώτη χρονιά φέτος ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr