Θέλουν να θέσουν σε διαθεσιμότητα περιπου 20.000 υπαλλήλους

Στην αναζήτηση περί των 20.000 δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι το τέλος του χρόνους είτε θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (περί τους 18.000) είτε θα απολυθούν (2.000) βρίσκεται η κυβέρνηση. Αυτό θα είναι και ένα από τα βασικά θέματα του σημερινού «μίνι υπουργικού συμβουλίου» υπό τον πρωθυπουργό ενόψει της έλευσης της τρόικας το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Σαμαράς έχει ζητήσει οι κατάλογοι με τους «διαθέσιμους» υπαλλήλους από τα υπουργεία να βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ το ίδιο χρονικό όριο έχει τεθεί και για την κατάρτιση της νέας λίστας με τους υπό κατάργηση, συγχώνευση οργανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει στο τραπέζι και το σχέδιο αναδιάρθρωσης ή ακόμη και εκκαθάρισης για ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί ότι με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τον Ιούλιο εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.200 (για την ακρίβεια 4.260) δημόσιοι υπάλληλοι (σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί), ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου εντάσσονται στο ίδιο καθεστώς και περί τους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς. Αυτό σημαίνει ότι αναζητούνται ακόμη 5.300 υπάλληλοι ώστε να «κλείσει» η διαθεσιμότητα του Ιουνίου που μεταφέρθηκε για το Σεπτέμβριο, ενώ οι λίστες με τους υπόλοιπους 12.500 του Δεκεμβρίου πρέπει να είναι έτοιμες για τον έλεγχο της τρόικας. Έτοιμη όμως πρέπει να είναι και η λίστα των 2.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να προστιθέμενοι στους 2.000 της ΕΡΤ να καλύψουν τη δέσμευση για 4.000 απολύσεις εντός του 2013. Συνολικά, δηλαδή, η κυβέρνηση αναζητά 19.800 υπαλλήλους για να καλύψει τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Πρώτη προτεραιότητα οι 5.300 του Σεπτεμβρίου

Πάντως, η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι 5.300 υπάλληλοι που μαζί με τους περίπου 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς πρέπει να συμπληρώσουν τη διαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, έχει αποφασιστεί προκειμένου αφενός να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα (όπως αυτό του Ιουλίου με τους 80 λιγότερους εκπαιδευτικούς που παραλίγο να στοιχίσει στη χώρα μας τη δόση) και αφετέρου να καλυφθεί και μέρος των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου, μα αναζητηθούν περί τους 1.500 περισσότερους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με αυτό το σχεδιασμό η (πρώτη) λίστα με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα φύγουν από κάθε υπουργείο έχει ως εξής:

Υπουργείο Παιδείας: 1500
Υπουργείο Εσωτερικών: 3000 (Δημοτική Αστυνομία)
Υουργείο Αμυνας: 500
Υπουργείο Υγείας: 1500
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: 500
Υπουργείο Εργασίας: 600
Υπουργείο Οικονομικών: 400
Υπουργείο Δικαιοσύνης: 50
Υπουργείο Ναυτιλίας: 50
Υπουργείο Πολιτισμού: 500
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: 750
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 130
Υπουργείο Εξωτερικών: 20
Υπουργείο Ανάπτυξης: 100
Υπουργείο Τουρισμού: 100
Υπουργείο Περιβάλλοντος: 100
Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης: 20

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή σύσκεψη θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, , Περιβάλλοντος Γιώργος Μανιάτης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, καθώς, εκτός των άλλων, όπως προαναφέρθηκε, θα συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Αύγουστος, 2013, 7:13 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Θέλουν να θέσουν σε διαθεσιμότητα περιπου 20.000 υπαλλήλους”

 1. […] Στην αναζήτηση περί των 20.000 δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι το τέλος του χρόνους είτε θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (περί τους 18.000) είτε θα απολυθούν (2.000) βρίσκεται η κυβέρνηση. Αυτό θα είναι και ένα από τα βασικά θέματα του σημερινού «μίνι υπουργικού συμβουλίου» υπό τον πρωθυπουργό ενόψει της έλευσης της τρόικας το τελευταίο δεκαήμερο του […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr