Με κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο απειλεί η ΟΛΜΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας

Ερώτημα παραμένει αν θα ηχήσει φέτος το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς η ΟΛΜΕ εμφανίζεται αποφασισμένη για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, μιλώντας στο Mega επανέλαβε την προαναγγελία για απεργίες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τους καθηγητές να αντιδρούν έντονα στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση.

Ο κ. Κοτσιφάκης σημείωσε πως η απόφαση του συνεδρίου της Ομοσπονδίας των καθηγητών «μιλά για απεργία διαρκείας» και τόνισε: «Θα γίνουν συνελεύσεις με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που έχει έρθει και στο χώρο της εκπαίδευσης».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ έκανε λόγο για 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τον Ιούνιο στον Σεπτέμβριο, και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι κλείνει τα σχολεία με την πολιτική της, που ουσιαστικά διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τον εκπαιδευτικό.

«Καταλαβαίνετε ότι με τέτοιους όρους δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο» τόνισε ο Θέμης Κοτσιφάκης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να διαμορφώσει εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που θα συνέλθουν από την 1η Σεπτεμβρίου. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τη συνέλευση των προέδρων, σύμφωνα με τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ.

Σε κύκλο συνελεύσεων θα βρεθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων, με βασικό αντικείμενο τον τρόπο απάντησης στα κυβερνητικά μέτρα.

Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας

Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί, στο Υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) που καλεί τους εκπαιδευτικούς παραβρεθούν έξω από το κτίριο.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, το Δ.Σ. πήρε αυτή την απόφαση «μετά την άρνηση του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου να συναντηθεί μαζί του για το επείγον θέμα των μετατάξεων».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Αύγουστος, 2013, 5:10 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Με κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο απειλεί η ΟΛΜΕ”

  1. […] Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας Ερώτημα παραμένει αν θα ηχήσει φέτος το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς η ΟΛΜΕ εμφανίζεται αποφασισμένη για απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, μιλώντας στο Mega επανέλαβε την προαναγγελία για απεργίες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τους καθηγητές […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr