Τη Δευτέρα η απόφαση για τους 4600 δημόσιους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμιση, για να  ανακοινωθούν ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει  το Κυβενρητικό Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και θα αποφασιστεί ποιες θέσεις σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς που θα καταργηθούν και θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα περίπου 4.600 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 12.500 διαθέσιμων ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το μεγαλύτερο μέρος θα κληθούν να σηκώσουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας με το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο στόχαστρο αναμένεται να μπουν και υπάλληλοι άλλων υπουργείων με λίγα προσόντα και με διορισμό εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», που επικαλείται στοιχεία από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το σύνολο των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ήδη 4.401 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 2.114 εκαπιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, από 23 Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί φτάνοντας τον αριθμό των «διαθέσιμων» στους 7.901.

Επιπλέον, στην χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη «κλείδωσε» ο αριθμός των 4.599 υπαλλήλων από τα υπόλοιπα υπουργεία, εκ των οποίων θα είναι:

–    1.500 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ,

–    1.500 νοσηλευτές και γιατροί,

–   600 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών,

–  750 υπάλληλοι από φορείς του υπουργείου Μεταφορών,

– και 500 διοικητικοί υπάλληλοι από τα υπουργεία Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Πολιτισμού.

Μικρότερη συμμετοχή θα έχουν άλλα υπουργεία, όπως για παράδειγμα από 50 υπαλλήλους τα υπουργεία Ναυτιλίας και Δικαιοσύνης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Αύγουστος, 2013, 11:39 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Τη Δευτέρα η απόφαση για τους 4600 δημόσιους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα”

 1. […] Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμιση, για να  ανακοινωθούν ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει  το Κυβενρητικό Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και θα αποφασιστεί ποιες θέσεις σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς που θα καταργηθούν και θα […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr