Πληρώστε το φόρο μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις με την κάρτα σας

Την εξόφληση του φόρου εισοδήματος του 2013 σε δόσεις μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 μέσω πιστωτικών καρτών παρέχει στους ενδιαφερόμενους η υπηρεσία άτοκων δόσεων.

Την δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου σε δόσεις παρέχουν μέχρι στιγμής 4 τράπεζες: Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, η Alpha Bank, η Eurobank και η Attica Bank. Οι πελάτες της Εθνικής και της Citi βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων των διοικήσεων των δύο τραπεζών σχετικά με το αν θα παράσχουν φέτος τη σχετική υπηρεσία.
Δύο τρόπο εξόφλησης
Από το υπουργείο Οικονομικών παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου με δύο τρόπους:
1) Εφάπαξ, με έκπτωση 1,50%
2) Σε έως και 3 διμηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το πότε θα υποβληθεί η δήλωση και θα βεβαιωθεί ο φόρος
Οι προσφορές των καρτών
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, οι πελάτες των τραπεζών μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα για να πληρώσουν την εφορία.
Στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή εάν επιλεγεί η εξόφληση του συνόλου του φόρου με την κάρτα, οι πολίτες διασφαλίζουν την έκπτωση του 1,50% και εξοφλούν το φόρο τους σε 6 έως 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με την προσφορά της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται.
Για παράδειγμα, εάν ο φόρος ανέρχεται σε 4.000 ευρώ, το ποσό μετά την έκπτωση θα διαμορφωθεί στις 3.940 ευρώ και θα εξοφληθεί, ανάλογα με την προσφορά της κάρτας, ως εξής:

 • Σε 6 άτοκες δόσεις των 656,67 ευρώ
 • Σε 9 άτοκες δόσεις των 437,78 ευρώ
 • Σε 12 άτοκες δόσεις των 328,33 ευρώ

Δόσεις στις δόσεις
Εναλλακτικά, οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών μπορούν να πληρώσουν με δόσεις κάθε μία εκ των διμηνιαίων δόσεων που πρέπει να καταβληθούν στο δημόσιο.
Σε αυτή την περίπτωση, δεν ισχύει η έκπτωση του 1,50%, ωστόσο επιμηκύνεται η διάρκεια αποπληρωμής του φόρου χωρίς επιπρόσθετο κόστος, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των δόσεων στους περισσότερους μήνες, κατά την περίοδο της εξόφλησης.
Στην περίπτωση του παραδείγματος που προαναφέρθηκε, ο φόρος των 4.000 ευρώ μπορεί να αποπληρωθεί σε 3 διμηνιαίες δόσεις των 1.333,33 ευρώ.
Κάθε μία από αυτές τις δόσεις μπορεί να αποπληρωθεί σε 6, 9 ή 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με την τράπεζα συνεργασίας.
Ειδικότερα:

21/8/2013
Πηγή: www.imerisia.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Αύγουστος, 2013, 8:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Πληρώστε το φόρο μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις με την κάρτα σας”

 1. […] Την εξόφληση του φόρου εισοδήματος του 2013 σε δόσεις μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 μέσω πιστωτικών καρτών παρέχει στους ενδιαφερόμενους η υπηρεσία άτοκων δόσεων. Την δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου σε δόσεις παρέχουν μέχρι στιγμής 4 τράπεζες: Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, η Alpha Bank, η Eurobank και η Attica Bank. Οι πελάτες της Εθνικής και […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr