Αποζημίωση 385.000 ευρώ δεκατέσσερα χρόνια μετά το θάνατο 4χρονης σε παιδική χαρά

Χρειάστηκε να περάσουν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση του θανάτου ενός 4χρονου κοριτσιού, το οποίο καταπλακώθηκε από σιδερένια καγκελόπορτα παιδικής χαράς.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρουν τα αρμόδια όργανα του Δήμου, καθώς είχαν παραλείψει να συντηρήσουν την πόρτα που καταπλάκωσε το παιδί και επιδίκασε στους γονείς, τον παππού και τη γιαγιά της ανήλικης το συνολικό ποσό των 385.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είχε επιδικάσει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ στους γονείς και 85 χιλιάδες ευρώ στον παππού και την γιαγιά της, κάνοντας εν μέρει δεκτή αγωγή της οικογένειας της.

Το Διοικητικό Εφετείο κάνοντας δεκτή τη σχετική αγωγή δέχθηκε ότι τα αρμόδια όργανα του δήμου είχαν παραλείψει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα συντήρησης και επισκευής της πόρτας, ενώ δεν είχαν μεριμνήσει να βάλουν μία αλυσίδα ασφαλείας και ένα «στοπ» ώστε να είναι συνεχώς σφραγισμένη. Εξαιτίας των παραλείψεων αυτών ήταν εύκολη η πρόσβαση των ανηλίκων την ώρα του παιχνιδιού με συνέπεια το τραγικό συμβάν.

Έτσι, δέχθηκε ότι θεμελιώνεται ευθύνη του δήμου, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του, ότι υφίστατο συντρέχον πταίσμα και της γιαγιάς που συνόδευε το παιδί, με τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχαν παιδοφύλακες και επομένως έπρεπε να την προσέχει η συνοδός.

Να τα βλέπουν κάποιοι όλα αυτά στην Καστοριά μιας και τα προβλήματα σε παιδικές χαρές είναι πολλά

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Αύγουστος, 2013, 8:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αποζημίωση 385.000 ευρώ δεκατέσσερα χρόνια μετά το θάνατο 4χρονης σε παιδική χαρά”

 1. […] Χρειάστηκε να περάσουν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση του θανάτου ενός 4χρονου κοριτσιού, το οποίο καταπλακώθηκε από σιδερένια καγκελόπορτα παιδικής χαράς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρουν τα αρμόδια όργανα του Δήμου, καθώς είχαν παραλείψει να συντηρήσουν την πόρτα που καταπλάκωσε το παιδί και επιδίκασε στους γονείς, τον […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr