Αυτή είναι η τελική ρύθμιση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Κοινωνικές παράμετροι και τρία αυστηρά οικονομικά κριτήρια συνθέτουν το σχέδιο της κυβέρνησης – «Κλειδιά» το ανεξόφλητο ποσό του δανείου, η πενταετής προστασία του ακινήτου και η αντικειμενική αξία – «Δίχτυ προστασίας» για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Κοινωνικές παραμέτρους και συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια θα εμπεριέχει η τελική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, στην οποία φαίνεται πως καταλήγει η κυβέρνηση.

Καθοριστικά στοιχεία είναι το ανεξόφλητο ποσό του δανείου, η πενταετής προστασία του ακινήτου και η αντικειμενική αξία του.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα διατηρήσει το «δίχτυ προστασίας» στις ευπαθείς ομάδες (ανέργους, πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες), ενώ θα καθιερωθούν οι θεσμοί του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «αναγκαίων δαπανών διαβίωσης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η κυβερνητική πρόταση, την οποία επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, θα στηρίζεται κατ’ αρχήν στα οικονομικά κριτήρια τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη ή μη ενός ακινήτου σε καθεστώς πλειστηριασμού.

Τα κριτήρια είναι τρία και θα ισχύσουν είτε στο σύνολό τους είτε μεμονωμένα. Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη θέσπιση της πενταετούς προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα αποφευχθεί η μαζική προσφορά ακινήτων και θα υπάρξει σταδιακή εκτόνωση, αφού κάθε χρόνο θα «ξεπαγώνουν» ακίνητα των ετών που έπονται του 2008 (ήτοι, το 2015 θα βγουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα του 2010 και ούτω καθεξής).

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που βρίσκονται σε καθεστώς αναμονής πλειστηριασμού δεν ξεπερνούν τα 15.000 το χρόνο και, αν ισχύσει η σταδιακή απελευθέρωση εκείνων που συμπληρώνουν την πενταετία, δεν θα βγαίνουν «στο σφυρί» περισσότερα από 6.000-7.000 ακίνητα ετησίως.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Αύγουστος, 2013, 11:07 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αυτή είναι η τελική ρύθμιση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς”

 1. […] Κοινωνικές παράμετροι και τρία αυστηρά οικονομικά κριτήρια συνθέτουν το σχέδιο της κυβέρνησης – «Κλειδιά» το ανεξόφλητο ποσό του δανείου, η πενταετής προστασία του ακινήτου και η αντικειμενική αξία – «Δίχτυ προστασίας» για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες Κοινωνικές παραμέτρους και συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια θα εμπεριέχει η τελική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, στην οποία φαίνεται πως […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr