Αλλάζει και πάλι ο τρόπος συλλογής των αποδείξεων

Εξετάζονται αυτόματη έκπτωση επί του ΦΠΑ για αγορές με κάρτα και κληρώσεις δώρων – Ευρεία σύσκεψη των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα – Επί τάπητος όλες οι εισηγήσεις και τα «σενάρια»

Αποδείξεις μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, στους οποίους καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής θα αναγνωρίζονται πλέον στο νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων από την 1η Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο των κινήσεων που δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο για περαιτέρω περιορισμό της φοροδιαφυγής, αλλά και την αύξηση των ακαθάριστων εσόδων ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, με στόχο τη στήριξη των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Την ερχόμενη εβδομάδα δε, σε ευρεία σύσκεψη των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναγνωρίζονται αποδείξεις μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή, όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και κέντρα διασκέδασης.

Οι φορολογούμενοι δεν θα συλλέγουν αποδείξεις από όλες τις συναλλαγές τους, όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή δεν θα είναι αναγκασμένοι να μαζεύουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα, τα οποία έτσι κι αλλιώς εκδίδουν αποδείξεις.

Με βάση τις ίδιες πηγές, προτείνονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ισχύον σύστημα, με βασικότερη τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για όσους μαζεύουν αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Από την άλλη πλευρά, αναμένεται όπως θεσπιστούν ειδικά φορολογικά κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων, μέσω της παροχής συγκεκριμένων φορο-εκπτώσεων.

Θα πρέπει να αναφερθεί μάλιστα ότι κορυφαία στελέχη του υπουργείου εισηγούνται όπως για κάθε συναλλαγή η οποία θα γίνεται με πιστωτική κάρτα ο φορολογούμενος να κερδίζει μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 20% ή από το 13% στο 10%, που θα παρέχεται άμεσα.

Παράλληλα, θα καταργηθεί η ποινή που επιβάλλεται σήμερα (22%) επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος, σύμφωνα με τον νόμο (το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Αύγουστος, 2013, 8:57 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αλλάζει και πάλι ο τρόπος συλλογής των αποδείξεων”

 1. […] Εξετάζονται αυτόματη έκπτωση επί του ΦΠΑ για αγορές με κάρτα και κληρώσεις δώρων – Ευρεία σύσκεψη των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα – Επί τάπητος όλες οι εισηγήσεις και τα «σενάρια» Αποδείξεις μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, στους οποίους καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής θα αναγνωρίζονται πλέον στο νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων από […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr