Υπ. Δικαιοσύνης: Στα “μαλακά” όσοι επιστρέψουν κλεμμένα λεφτά

Νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση στη βουλή προβλέπει ευνοϊκή μεταχείρηση υποδίκων και κατηγορούμενων για οικονομικά σκάνδαλα εφόσον επιστρέψουν το ποσό που καταχράστηκαν σε βάρος του Δημοσίου.

Στις νέες ρυθμίσεις θα υπάγονται, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία και απάτη.

Εξαιρούνται πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί

Σύμφωνα με αυτές, αν ο κατηγορούμενος επιστρέψει τα χρήματα προτού κληθεί σε απολογία, η κατηγορία του θα μετατρέπεται σε πλημμέλημα και η ποινή θα είναι φυλάκιση έως 2 έτη.

Αν η επιστροφή των χρημάτων γίνει αργότερα και πάντως πριν την έναρξη της δίκης, η ποινή ορίζεται στα 3 έτη.
Από τις ρυθμίσεις πάντως, θα εξαιρούνται ρητώς οι πολιτικοί, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Στόχος η είσπραξη 5 δισ. ευρώ

Από την υλοποίηση του πακέτου των μέτρων, που περιλαμβάνει δύο βασικούς θεσμούς, το ενέχυρο για τους δεσμευμένους λογαριασμούς και την ποινική συνδιαλλαγή για την επιστροφή των χρημάτων, προσδοκάται ότι θα εισπραχθούν περί τα 5 δισ. ευρώ και μάλιστα σε χρόνο σχετικά άμεσο.

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να «ξεμπλοκάρουν» και τις δικαστικές διαδικασίες, καθώς και να αποσυμφορήσουν τα σωφρονιστικά καταστήματα, όπου κρατούνται εκατοντάδες υπόδικοι και κατάδικοι για οικονομικά εγκλήματα και αδικήματα διαφθοράς σε βάρος του Δημοσίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Αύγουστος, 2013, 11:03 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Υπ. Δικαιοσύνης: Στα “μαλακά” όσοι επιστρέψουν κλεμμένα λεφτά”

 1. […] Νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση στη βουλή προβλέπει ευνοϊκή μεταχείρηση υποδίκων και κατηγορούμενων για οικονομικά σκάνδαλα εφόσον επιστρέψουν το ποσό που καταχράστηκαν σε βάρος του Δημοσίου. Στις νέες ρυθμίσεις θα υπάγονται, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία και απάτη. Εξαιρούνται πολιτικοί […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr