Απελευθέρωση στις μισθώσεις και ανατροπές στα επαγγελματικά ακίνητα

Ώστε να πάρει μπροστά ξανά η αγορά των ακινήτων.

Ετοιμάζεται ρύθμιση που θα αίρει σταδιακά την ισχύουσα δωδεκαετή προστασία των ενοικιαστών

Οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης φέρεται να έχουν ζητήσει την πλήρη απελευθέρωση της δωδεκαετούς, με δυνατότητα παράτασης ακόμη και στα δεκαέξι χρόνια, προστασίας των μισθωτών επαγγελματικής στέγης ώστε να πάρει μπροστά ξανά η αγορά των ακινήτων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η τρόικα, αλλά και οι ιδιοκτήτες, πιέζουν για την πλήρη απελευθέρωση νέων και παλιών συμβάσεων, θέλοντας να αρθεί η υποχρεωτική διάρκεια των συμβάσεων που ισχύει σήμερα.

Όποια κι αν είναι η απόφαση της ελληνικής πλευράς, η τελευταία θα χρειαστεί να την διαπραγματευτεί εκ νέου με την τριμερή, η οποία στις επαφές του Ιουνίου εμφανίστηκε απόλυτη, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το τι ισχύει στις άλλες χώρες, δηλαδή πλήρης απελευθέρωση στις επαγγελματικές μισθώσεις που ρυθμίζονται αποκλειστικά μεταξύ του ιδιοκτήτη και του ενοικιαστή.

Η τρόικα υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί η είσοδος ξένων επενδυτών στην αγορά των εμπορικών και επαγγελματικών ακινήτων. Με πιο απλά λόγια θα αγοράσουν καταστήματα και γραφεία και στη συνέχεια θα τα ενοικιάζουν χωρίς το προστατευτικό καθεστώς με σύμβαση απεριόριστη ως προς τη χρονική διάρκεια.

Ταυτόχρονα, οι δανειστές, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να κινηθεί η αγορά των ακινήτων, με δεδομένη την ύφεση.

Σημειώνεται ότι ο νόμος των εμπορικών και επαγγελματικών μισθώσεων ορίζει σήμερα 12ετή ισχύ των συμβάσεων ενοικίασης των καταστημάτων και των γραφείων και στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να διώξει τον επιχειρηματία θα πρέπει να του καταβάλει αποζημίωση 24 μηνών. Αν δεν καταγγελθεί το μισθωτήριο, μέσα σε εννέα μήνες μετά το πέρας της 12ετίας, τότε αυτόματα παρατείνεται για άλλα τέσσερα χρόνια, δηλαδή στα 16.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Αύγουστος, 2013, 10:19 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Απελευθέρωση στις μισθώσεις και ανατροπές στα επαγγελματικά ακίνητα”

 1. […] Ώστε να πάρει μπροστά ξανά η αγορά των ακινήτων. Ετοιμάζεται ρύθμιση που θα αίρει σταδιακά την ισχύουσα δωδεκαετή προστασία των ενοικιαστών Οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης φέρεται να έχουν ζητήσει την πλήρη απελευθέρωση της δωδεκαετούς, με δυνατότητα παράτασης ακόμη και στα δεκαέξι χρόνια, προστασίας των […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr