5.000 υπάλληλοι ΟΤΑ εκτός Δημοσίου το Δεκέμβριο – Σήμερα οι αποφάσεις για τους υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα ως 16 Σεπτέμβρη

Σήμερα κρίνεται η τύχη 4.900 υπαλλήλων από υπουργεία και φορείς του Δημοσίου που μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πριν λήξει όμως ο πρώτος γύρος φαίνεται ότι ξεκινάει ο επόμενος που φαίνεται ότι θα αρχίσει με τους δημοτικούς υπαλλήλους.

5.000 άτομα μπαίνουν στο στόχαστρο και όλα δείχνουν ότι είναι υπάλληλοι που υπηρετούν σε φορείς και δημοτικές επιχειρήσεις που θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν.

Το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης που συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία Σαμαρά, παρουσία του Ε. Βενιζέλου, θα πάρει τις αποφάσεις για το ποιοι και το που σε ό,τι αφορά σε 4.899 υπαλλήλους που μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θα πρέπει να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν προστεθεί στη λίστα άλλοι 2.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν, ενώ άλλοι 11.000 θα ακολουθήσουν μέσα στο 2014.

Σε ό,τι αφορά στο κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου φαίνεται ότι διοικητικοί υπάλληλοι, καθαρίστριες, φύλακες, οδηγοί και τεχνικό προσωπικό θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Θα προέρχονται:

1.835 από το υπουργείο Υγείας
1.500 από το υπουργείο Παιδείας
758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
618 από το υπουργείο Εργασίας
485 από το υπουργείο Οικονομικών
410 από το υπουργείο Άμυνας
250 από το υπουργείο Πολιτισμού
138 από το υπουργείο Τουρισμού
131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
100 από το υπουργείο Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας
48 από το υπουργείο Ναυτιλίας
38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης
10 από το υπουργείο Εξωτερικών
20 από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Στο αμέσως επόμενο κύμα διαθεσιμότητας πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν οι υπάλληλοι των ΟΤΑ. 5.000 υπολογίζεται ότι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.

Οι καταργήσεις δομών, επιχειρήσεων και φορέων θα φέρει εκτός δημοσίου χιλιάδες υπαλλήλου.

Από αυτούς στην πρώτη γραμμή θα είναι εκείνοι που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ σε δημοτικές επιχειρήσεις και μετακινήθηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες των Δήμων.

Τυχόν κενά που θα καταγραφούν θα πληρωθούν από τους διαθέσιμους υπαλλήλους μέσω διαδημοτικής κινητικότητας.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Αύγουστος, 2013, 11:26 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “5.000 υπάλληλοι ΟΤΑ εκτός Δημοσίου το Δεκέμβριο – Σήμερα οι αποφάσεις για τους υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα ως 16 Σεπτέμβρη”

 1. […] Σήμερα κρίνεται η τύχη 4.900 υπαλλήλων από υπουργεία και φορείς του Δημοσίου που μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Πριν λήξει όμως ο πρώτος γύρος φαίνεται ότι ξεκινάει ο επόμενος που φαίνεται ότι θα αρχίσει με τους δημοτικούς υπαλλήλους. 5.000 άτομα μπαίνουν στο στόχαστρο και όλα δείχνουν ότι είναι υπάλληλοι που υπηρετούν […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr