Αποδείξεις: τέλος η χαρτούρα, μόνο λίγες και.. καλές

Ο βραχνάς των αποδείξεων, τουλάχιστον στη σημερινή του μορφή, φαίνεται ότι παίρνει τέλος. Καταργείται όπως όλα δείχνουν η υποχρέωση για συγκέντρωση αποδείξεων ίσων με το 25% του εισοδήματος και φαίνεται πως οι πολίτες θα δηλώνουν μόνο αποδείξεις που θα τους εξασφαλίζουν φοροελαφρύνσεις.

Όλα αναμένεται να κριθούν εντός της εβδομάδας οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε ένα σχέδιο όπου οι πολίτες θα παίρνουν μπόνους για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών που θεωρείται ότι φοροδιαφεύγουν.

Οι αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ που έχουν μπει στη μαύρη λίστα της φοροδιαφυγής κατ’ επανάληψη μελετάται να εξασφαλίζει στους πολίτες που καταθέτουν ανάλογη απόδειξη για παροχή υπηρεσιών από επιστροφή του ΦΠΑ στο σύνολό του, έως και αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

Με το νέο μοντέλο εγκαταλείπεται η λογική της συλλογής αποδείξεων από όλες τις συναλλαγές όπως ισχύει σήμερα, και οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να συλλέγουν, για παράδειγμα, αποδείξεις από σούπερ μάρκετ ή αλυσίδες καταστημάτων που κατά κανόνα εκδίδουν αποδείξεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Αύγουστος, 2013, 12:29 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αποδείξεις: τέλος η χαρτούρα, μόνο λίγες και.. καλές”

 1. […] Ο βραχνάς των αποδείξεων, τουλάχιστον στη σημερινή του μορφή, φαίνεται ότι παίρνει τέλος. Καταργείται όπως όλα δείχνουν η υποχρέωση για συγκέντρωση αποδείξεων ίσων με το 25% του εισοδήματος και φαίνεται πως οι πολίτες θα δηλώνουν μόνο αποδείξεις που θα τους εξασφαλίζουν φοροελαφρύνσεις. Όλα αναμένεται να κριθούν εντός της εβδομάδας οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr