Υψηλές εκπτώσεις από τον φόρο με ειδικές αποδείξεις από το 2014

Ισχυρά κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών από συγκεκριμένους κλάδους, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών από το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», τα σενάρια που εξετάζονται είναι να επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό του ΦΠΑ ή να εκπίπτει από τον φόρο ακόμα και η διπλάσια αξία των αποδείξεων.

Επίσης, ένα από τα σενάρια προβλέπει την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για όσους έχουν με τη φορολογική τους δήλωση αποδείξεις από επαγγέλματα που θεωρούνται ύποπτα για φοροδιαφυγή, όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κέντρα διασκέδασης κ.ά.

Με το νέο μοντέλο εγκαταλείπεται η λογική της συλλογής αποδείξεων από όλες τις συναλλαγές όπως ισχύει σήμερα, και οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να συλλέγουν, για παράδειγμα, αποδείξεις από σούπερ μάρκετ ή αλυσίδες καταστημάτων που κατά κανόνα εκδίδουν αποδείξεις.

Η νέα μορφή του συστήματος των εκπτώσεων με αποδείξεις αναμένεται να οριστικοποιηθεί εμέσα στην εβδομάδα, σε σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι όποιες αποφάσεις θα τεθούν υπόψη της τρόικας, για να περιληφθούν σε «νομοσχέδιο φορολογικών κινήτρων» που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Αύγουστος, 2013, 1:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Υψηλές εκπτώσεις από τον φόρο με ειδικές αποδείξεις από το 2014”

 1. […] Ισχυρά κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών από συγκεκριμένους κλάδους, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών από το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», τα σενάρια που εξετάζονται είναι να επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό του ΦΠΑ ή να εκπίπτει από τον φόρο ακόμα και η διπλάσια αξία των αποδείξεων. Επίσης, ένα […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr