Αναμονή έως και 877 μέρες για επιστροφή ΦΠΑ

Ακόμη και δυόμισι χρόνια ή 877 ολόκληρες ημέρες χρειάζεται να περιμένουν ορισμένες επιχειρήσεις για να λάβουν από το Δημόσιο την επιστροφή του ΦΠΑ που δικαιούνται!
Το ρεκόρ αυτό της αναμονής των 877 ημερών αφορά την ΔΟΥ στη Γουμένισσα του Κιλκίς και καταγράφεται στα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Οι αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ που εκκρεμούσαν στις 16 Αυγούστου ήταν συνολικά 11.296 ενώ το ποσό που δεν είχε αποπληρωθεί 1,04 δισ. ευρώ.
Παρά τις ακραίες περιπτώσεις που προκαλούν έκπληξη η γενική εικόνα παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Για παράδειγμα, ο μέσος σταθμισμένος χρόνος αναμονής υποχώρησε την περασμένη Παρασκευή στις 434 ημέρες από 550 ημέρες που ήταν στις 9 Αυγούστου, παραμένοντας ωστόσο πολύ μεγάλος.
Τα αναλυτικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα <www.publicrevenue.gr>. αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:
-Η εφορία που καθυστερεί περισσότερο την επιστροφή του ΦΠΑ είναι του Κιλκίς (Κιλκίς, Γουμένισσας) με 877 ημέρες και ακολουθεί με 824 ημέρες η ΣΤ’ Θεσσαλονίκης.
-Οι ΔΟΥ εφορίες με τις περισσότερες αιτήσεις σε αναμονή πάνω από 120 ημέρες ήταν η Πλοίων Πειραιά (944 αιτήσεις), η ΦΑΕ Αθηνών (501) και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (396).
-Η αναμονή ξεπέρασε τις 120 μέρες για 4.733 αιτήσεις.
-Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι εφορίες Αλεξανδρούπολης (43 ημέρες αναμονής), Πάρου (επίσης 43 ημέρες) και Γρεβενών (50 ημέρες).
-Οι μεγαλύτερη επιτάχυνση των διαδικασιών σημειώθηκε στις εφορίες Ελευσίνας (ανέβηκε κατά 45 θέσεις στο σχετικό πίνακα των ΔΟΥ), Κομοτηνής (44 θέσεις) και Κηφισιάς (43 θέσεις).
-Αντιθέτως αρνητικές μεταβολές καταγράφηκαν στις εφορίες Κιλκίς, Δ’ Πειραιά (72 θέσεις) και Αμφισσας.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Αύγουστος, 2013, 10:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αναμονή έως και 877 μέρες για επιστροφή ΦΠΑ”

 1. […] Ακόμη και δυόμισι χρόνια ή 877 ολόκληρες ημέρες χρειάζεται να περιμένουν ορισμένες επιχειρήσεις για να λάβουν από το Δημόσιο την επιστροφή του ΦΠΑ που δικαιούνται! Το ρεκόρ αυτό της αναμονής των 877 ημερών αφορά την ΔΟΥ στη Γουμένισσα του Κιλκίς και καταγράφεται στα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Οι […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr