Για ποιους χτυπάει η καμπάνα για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας το Δεκέμβρη

Εμφανής είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει σύντομα μπροστά και το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί από τον Οκτώβρη έως τον Δεκέμβρη και ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΟΤΑ θα είναι εκείνοι που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος.

Οπως αναφέρει το mega ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσυνδέσει το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας από τις απολύσεις αναδεικνύοντας, παράλληλα τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.

Το κανάλι, πάντως, επικαλείται κυβερνητική πηγή η οποία τονίζει ότι «από την επιτυχία του πρώτου κύματος της κινητικότητας θα εξαρτηθούν πολλά. Εάν πετύχει το πρώτο κύμα, μπορούμε ενδεχομένως να ζητήσουμε παράταση η μια άλλη φιλοσοφία. Άλλωστε η κινητικότητα δεν συνδέεται απαραίτητα με τις απολύσεις αλλά με την εύρεση μιας άλλης εργασίας στο δημόσιο».

Στη ζώνη κινδύνου 5.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ

Οπως έχει προαναγγελθεί το μεγαλύτερο βάρος για το δεύτερο κύμα αναμένεται να σηκώσουν οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των ΟΤΑ, ενώ ένα επιπλέον ζήτημα είναι πως μπαίνουμε σε χρονιά εκλογών, καθώς το καλοκαίρι του 2014 θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές.

Σε πρώτη φάση οι πρώτοι που θέτουν υποψηφιότητα, όπως αναφέρει το «Εθνος» είναι οι 5.000 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ και μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.

Σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού που έχει θέσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην κόκκινη ζώνη της διαθεσιμότητας αναμένεται να τεθούν κυρίως οι υπάλληλοι που ανήκουν στις κατηγορίες του διοικητικού προσωπικού, έχουν προσληφθεί στο παρελθόν σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ και έχουν μεταταχθεί σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.

Το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται από τώρα να μπει σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και επιθυμεί να έχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο στο χέρι ως ισχυρό χαρτί.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Αύγουστος, 2013, 9:04 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Για ποιους χτυπάει η καμπάνα για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας το Δεκέμβρη”

 1. […] Εμφανής είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει σύντομα μπροστά και το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί από τον Οκτώβρη έως τον Δεκέμβρη και ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΟΤΑ θα είναι εκείνοι που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος. Οπως αναφέρει το mega ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσυνδέσει το […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr