Παρελθόν από 14 ΑΕΙ 463 κενές θέσεις

Στην κατάργηση 463 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου διοικητικού προσωπικού σε 14 πανεπιστήμια προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, προκαλώντας την αντίδραση των πρυτάνεων, που, αντιθέτως, ζητούν άμεση στελέχωση των ιδρυμάτων.

Η απόφαση πλήττει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Όπως εξηγούν οι πρυτάνεις, πρόκειται για οργανικές θέσεις οι οποίες, στην πλειονότητά τους, έμειναν κενές, μετά την αποχώρηση-συνταξιοδότηση των κατόχων τους και έκτοτε ουδέποτε στελεχώθηκαν, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά τους.

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι οι θέσεις αυτές όχι μόνο δεν θα έπρεπε να καταργηθούν, αλλά, αντιθέτως, να καλυφθούν άμεσα, καθώς τα ιδρύματα υπολειτουργούν, εξαιτίας των ελλείψεων.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού, το προσεχές διάστημα, το υπουργείο σκοπεύει να θέσει σε διαθεσιμότητα όσους διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ και ΤΕΙ κριθούν υπεράριθμοι. Εξάλλου, έχει ήδη ζητήσει από τα ιδρύματα να αποστείλουν λίστες με το πλεονάζον προσωπικό που θα μπει σε καθεστώς κινητικότητας.

Πάντως, η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει, μια και οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αρνούνται να καταρτίσουν λίστες, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος που να περισσεύει.

Στο μεταξύ, με την εν λόγω απόφαση, διατηρούνται οι 81 κενές οργανικές θέσεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αρεταίειο, καθώς «κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τόσο υπηρεσίες υγείας όσο και ιατρική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου».

Πηγή: δημοκρατία

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Αύγουστος, 2013, 11:35 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Παρελθόν από 14 ΑΕΙ 463 κενές θέσεις”

 1. […] Στην κατάργηση 463 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου διοικητικού προσωπικού σε 14 πανεπιστήμια προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, προκαλώντας την αντίδραση των πρυτάνεων, που, αντιθέτως, ζητούν άμεση στελέχωση των ιδρυμάτων. Η απόφαση πλήττει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr