Ποιοι θα ρυθμίσουν σε 12 δόσεις τον φόρο τους – Οι παραλογισμοί στις ρυθμίσεις

Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση θα βρεθούν οι φορολογούμενοι καθώς καλούνται με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρων σε δύο ή τρείς δόσεις ενώ θα κληθούν ταυτόχρονα να τακτοποιήσουν στο Δημόσιο παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία έχουν τακτοποιήσει με την πρόσφατη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» έως και σε 48 ή και σε 100 δόσεις.

Η ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας -για τις οφειλές που είχαν δημιουργηθεί μέχρι και το τέλος του 2012-, χάνεται εφόσον ο φορολογούμενος αφήσει να καταστούν ληξιπρόθεσμες οι νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1.1.2013.

Όπως είναι γνωστό, για τις παλιές οφειλές (έως και 31.12.2012),υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 48 ή 100 δόσεις -η λεγόμενη «ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας». Για τις καινούριες οφειλές (μετά την 1.1.2013) προς το Δημόσιο υπάρχει στο εξής η δυνατότητα της ρύθμισης σε 12 δόσεις – η λεγόμενη «πάγια ρύθμιση».

Όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη κάνει «ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας» αν αφήσουν απλήρωτη έστω και μια δόση από τους φόρους των φετινών εκκαθαριστικών για να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα των 12 δόσεων, θα τεθούν αυτομάτως εκτός ρύθμισης για τα παλαιά χρέη τους. Το ίδιο ισχύει και για τους νέους φόρους (ΦΑΠ, χαράτσι κ.ά. ) που θα πέφτουν σωρηδόν τους επόμενους μήνες.

Όσοι έχουν ρυθμίσει παλιά χρέη, αν δεν μπορούν να πληρώσουν έγκαιρα τους νέους φόρους, θα χάσουν τη ρύθμιση των πολλών δόσεων και η μόνη διέξοδος που θα έχουν θα είναι να βάλουν και τις παλιές οφειλές και τις νέες στις 12 δόσεις της πάγιας ρύθμισης.

Αντιθέτως όσοι παραλήπτες χρεωστικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων δεν έχουν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τις οφειλές από τα εκκαθαριστικά τους στη νέα «πάγια ρύθμιση» του υπουργείου Οικονομικών για να τις εξοφλήσουν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις, αντί σε 2 ή 3 διμηνιαίες δόσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Αύγουστος, 2013, 12:05 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ποιοι θα ρυθμίσουν σε 12 δόσεις τον φόρο τους – Οι παραλογισμοί στις ρυθμίσεις”

 1. […] Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση θα βρεθούν οι φορολογούμενοι καθώς καλούνται με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρων σε δύο ή τρείς δόσεις ενώ θα κληθούν ταυτόχρονα να τακτοποιήσουν στο Δημόσιο παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία έχουν τακτοποιήσει με την πρόσφατη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» έως και σε 48 ή και […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr