Φόροι: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι την Παρασκευή

Λήγει η προθεσμία.

Με ποιο τρόπο μπορείτε να ρυθμίσετε τις οφειλές σε 12 δόσεις

Την πρώτη δόση για ένα έως πέντε φόρους πρέπει να πληρώσουν πολλοί φορολογούμενοι, καθώς την Παρασκευή 30 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την εξόφληση της πρώτης δόσης ουκ ολίγων χαρατσιών και άλλων υποχρεώσεων.

Η προσθεμία αφορά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι πρέπει να κάνουν την καταβολή των ποσών στις τράπεζες ή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την προσκόμιση των κωδικών «Ταυτότητας Οφειλής», που έχουν ήδη αναρτηθεί στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα TAXISnet.

Φόρος και εισφορά αλληλεγγύης

Αρκετοί φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν μέχρι το μεσημέρι τις 30ης Αυγούστου, στα υποκαταστήματα των τραπεζών ή των ΕΛ.ΤΑ., την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013, ενώ, εάν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 ήταν μεγαλύτερα από 12.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλουν ταυτόχρονα και την πρώτη δόση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του οικονομικού έτους 2013.
Τέλος επιτηδεύματος

Όσοι φορολογούμενοι άσκησαν κατά τη διάρκεια του 2012 ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα πρέπει επιπλέον να πληρώσουν και την πρώτη δόση του τέλους επιτηδεύματος, ενός ακόμη χαρατσιού που βεβαιώνεται μαζί με το φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης, στο ίδιο εκκαθαριστικό σημείωμα.
Φόρος Ακίνητης Περιουσίας

Εξάλλου, χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η-1-2011 και την 1η-1-2012 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, έχουν κληθεί να καταβάλουν ταυτόχρονα την πρώτη δόση του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2011 και του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2012 μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Σε αρκετές περιπτώσεις ένας φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει μέχρι την Παρασκευή την πρώτη δόση των τριών ή των τεσσάρων από τους πέντε παραπάνω φόρους ή την πρώτη δόση καί των πέντε φόρων ταυτόχρονα.

Πιο πολλές πάντως είναι οι περιπτώσεις φορολογουμένων που καλούνται να εξοφλήσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Οι φορολογούμενοι αυτοί δεν είναι υπόχρεοι καταβολής τέλους επιτηδεύματος, επειδή δεν ασκούν επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσονται από τον ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012 επειδή η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων που κατείχαν την 1η-1-2011 και την 1η-1-2012 ήταν χαμηλότερη των 200.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα από το www.newmoney.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Αύγουστος, 2013, 9:58 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Φόροι: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι την Παρασκευή”

 1. […] Λήγει η προθεσμία. Με ποιο τρόπο μπορείτε να ρυθμίσετε τις οφειλές σε 12 δόσεις Την πρώτη δόση για ένα έως πέντε φόρους πρέπει να πληρώσουν πολλοί φορολογούμενοι, καθώς την Παρασκευή 30 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την εξόφληση της πρώτης δόσης ουκ ολίγων χαρατσιών και άλλων υποχρεώσεων. Η προσθεμία αφορά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr