Πληρώσαμε τον φόρο και όμως τον …χρωστάμε

Αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη θα βρεθούν όσοι πλήρωσαν μέσω internet τις φορολογικές υποχρεώσεις του Αυγούστου. Όσοι κατέβαλαν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος, τον ΦΠΑ ή τις δόσεις του ΦΑΠ μέσω διαδικτύου, εμφανίζονται στο Taxis να… χρωστούν ακόμη.

Βροχή τα μηνύματα στο twitter. Τι απαντά ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων.

Από τα μηνύματα των followers στο twitter, προκύπτει ότι ηλεκτρονικές πληρωμές που έγιναν ακόμη και στις αρχές της εβδομάδας (27/08 ή και 28/08) δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στην ιστοσελίδα του Taxis. Έτσι, οι χρήστες που μπαίνουν στην «πρωσοποποιημένη πληροφόρηση» για να διαπιστώσουν ποιες είναι οι «οφειλές εκτός ρύθμισης» με έκπληξη συνειδητοποιούν ότι εξακολουθούν να χρωστούν στην εφορία.

Το θέμα τέθηκε ήδη –μεσω twitter- στον γενικό γραμματέα φορολογικών εσόδων. Οι διάλογοι ενδεικτικοί της ταλαιπωρίας:

$1·         Σήμερα πήγα στην εφορία και ενώ φαίνεται ότι έχουμε κάνει πληρωμή, η τράπεζα δεν έχει στείλει τα λεφτά και δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα.

$1·         Και εγώ πλήρωσα στις 28/08 και με δείχνει ληξιπρόθεσμη και μου ήρθε συμφορά

$1·         Φόρος εισοδήματος 1η δόση πληρώθηκε εμπρόθεσμα, τελικά δόθηκε παράταση. Γιατί το βλέπω ως ληξιπρόθεσμο στο Taxis;

Οι πληρωμές δεν εμφανίζονται ούτε για τον φόρο εισοδήματος, ούτε για τον ΦΑΠ ούτε για τον ΦΠΑ. Για τις πληρωμές του φόρου εισοδήματος και για την 1η δόση του ΦΑΠ ανακοινώθηκε παράταση. Για τη δεύτερη δόση του ΦΠΑ όχι. Ο αρμόδιος γραμματέας φορολογικών εσόδων, ισχυρίστηκε μέσω twitter ότι υπήρχε ένα τεχνικό ζήτημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί μέχρι τη Δευτέρα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Αύγουστος, 2013, 1:10 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Πληρώσαμε τον φόρο και όμως τον …χρωστάμε”

 1. […] Αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη θα βρεθούν όσοι πλήρωσαν μέσω internet τις φορολογικές υποχρεώσεις του Αυγούστου. Όσοι κατέβαλαν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος, τον ΦΠΑ ή τις δόσεις του ΦΑΠ μέσω διαδικτύου, εμφανίζονται στο Taxis να… χρωστούν ακόμη. Βροχή τα μηνύματα στο twitter. Τι απαντά ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων. Από τα μηνύματα […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr