Ακριβή η δωρεάν Παιδεία – 3.500 ευρώ δίνουν ετησίως οι γονείς για φροντιστήρια

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει το χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ

Μόνο δωρεάν δεν είναι.. η παιδεία στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως και αφορούν τα ετήσια έξοδα μίας οικογένειας για την εκπαίδευση των παιδιών της.

Προκειμένου ένα παιδί να διεκδικήσει μία θέση σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ η οικογένειά του σπαταλά τον χρόνο περίπου 3.500 ευρώ γεγονός που σημαίνει πως το 1/9 του οικογενειακού εισοδήματος πηγαίνει για αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει το χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ για φροντιστήριο προετοιμασίας των παιδιών στα σχολικά μαθήματα.

Μάλιστα, ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 23%) δίνει από 3.000 έως 4.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο ένας στους πέντε (19%) ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στην επιφάνεια την ώρα που στην Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο το οποίο αλλάζει σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σχετικά τώρα με την αντίληψη των γονέων όσον αφορά την ανάγκη φροντιστηριακής υποστήριξης των παιδιών τους, το συντριπτικό ποσοστό του 68% έχει συνδυάσει το φροντιστήριο με την επιτυχία στις Πανελλαδικές.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Αύγουστος, 2013, 1:21 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Ακριβή η δωρεάν Παιδεία – 3.500 ευρώ δίνουν ετησίως οι γονείς για φροντιστήρια”

 1. jack

  Ποιο φροντστηριο εδω μιλαμε για ιδιαιτερα μαθηματα… ποια δωρεαν παιδεια … ξεφτιλα

 2. […] Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει το χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ Μόνο δωρεάν δεν είναι.. η παιδεία στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως και αφορούν τα ετήσια έξοδα […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr