Ρυθμίζουν τα φετινά χρέη στην Εφορία σε 12 δόσεις

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν όσοι ήδη έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις

Εναλλακτική λύση για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τα νέα χρέη και τις οφειλές προς την εφορία, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν ακόμα και σε 12 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012.

Η κίνηση αυτή του υπουργείου εκτιμάται ότι θα δώσει μεγάλη ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους προκειμένου να αποπληρώσουν όλα αυτά τα «χαράτσια» που μέχρι σήμερα έπρεπε να πληρωθούν είτε σε 2-3 μηνιαίες δόσεις, είτε σε 7 μηνιαίες δόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα να αφήσουν απλήρωτη την πρώτη δόση ώστε να καταστεί ληξιπρόθεσμη και στη συνέχεια να υπαχθούν στην «πάγια ρύθμιση» του υπουργείου οικονομικών που προβλέπει την τμηματική εξόφληση των οφειλομένων σε 12 δόσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν όσοι ήδη έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις που έδιναν το δικαίωμα εξόφλησής σε 48 ή 100 δόσεις, αφού αν αφήσουν τα νέα χρέη από το ΦΑΠ και το φόρο εισοδήματος κινδυνεύουν να τεθούν εκτός και από τις παλιές τους ρυθμίσεις.

Σε αυτή την περίπτωση η μόνη λύση είναι να εντάξουν παλιά και νέα χρέη στην νέα πάγια ρύθμιση των 12 μηνών. Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπεται στο νόμο 4152/2013 και με την κίνηση αυτή το υπουργείο επιχειρεί να βάλει φρένο στην περαιτέρω διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνούν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους.

Το ετήσιο επιτόκιο της νέας ρύθμισης είναι 8,5 % ενώ σε καμία περίπτωση η δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 15 ευρώ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Σεπτέμβριος, 2013, 7:02 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ρυθμίζουν τα φετινά χρέη στην Εφορία σε 12 δόσεις”

  1. […] Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν όσοι ήδη έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις Εναλλακτική λύση για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τα νέα χρέη και τις οφειλές προς την εφορία, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν ακόμα και σε 12 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr