Προκαταβολικά και σε περισσότερους φέτος το επίδομα θέρμανσης λένε τώρα…..

– Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα- Θα δίδεται πριν την παραγγελία πετρελαίου- Ποιοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου

Σε αλλαγή των κριτηρίων και του τρόπου καταβολής του πετρελαίου θέρμανσης προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» σχεδιάζεται φέτος το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά, πριν καν ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Δηλαδή να αρχίσει να διανέμεται στους δικαιούχους πριν την έναρξη της περιόδου, στις 15 Οκτωβρίου.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι σκέφτεται να αυξήσει τα όρια των οικονομικών κριτηρίων των δικαιούχων.

Με το νέο σύστημα οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθεί το επίδομα. Σημειώνεται ότι την περασμένη – χειμερινή– περίοδο από τα 260 εκατ. ευρώ (που ήταν το συνολικό κονδύλι) απορροφήθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ.

Έτσι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα είναι οι άγαμοι με εισόδημα ως 25.000 ευρώ, οι έγγαμοι με εισόδημα ως 35.000 ευρώ, και οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα ως 38.000 ευρώ.

Για του έγγαμους το ποσό του εισοδήματος θα αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η περίπτωση πάντως να μειωθεί ο φόρος έχει αποκλειστεί κάθετα από το υπουργείο, έτσι και εφέτος οι τιμές αναμένεται να κινηθούν στα περυσινά επίπεδα.

Πάντως, χθες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας επανέλαβε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σχετικά με τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης ότι: «Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, πρωταρχικό πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό. Αρα, δεν πρέπει τώρα να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση. Οποιαδήποτε μείωση του φόρου είναι θετική. Βελτιώνει την ευημερία του κόσμου. Από την άλλη μεριά, όμως, η κυβέρνηση χάνει έσοδα. Η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης είναι αίτημα πολλών ετών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Απ’ ό,τι φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, υπάρχει καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, δηλαδή «ξεφούσκωσε» το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο χρησιμοποιείτο σε μεγάλο βαθμό ως πετρέλαιο κίνησης και στον αγροτικό τομέα και στον αστικό και αλλού. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται. Από την άλλη μεριά, μην ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε το επίδομα θέρμανσης».

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης ο υπουργός ανέφερε ότι «σκοπεύουμε να ελαφρύνουμε τα κριτήρια, να δούμε τι δεν πήγε καλά, μήπως δεν υπήρχε ενημέρωση. Διότι, όντως μου λένε ότι σε γειτονιές ένα νοικοκυριό πήρε το επίδομα, ένα άλλο όμως όχι. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τι συνέβη και γιατί από τα περίπου 260 εκατ. ευρώ που είχαμε για επίδομα θέρμανσης η απορρόφηση ήταν πολύ μικρή, περίπου 80 εκατ. ευρώ. Βέβαια, δεν ήταν βαρύς ο χειμώνας που πέρασε. Πολύς κόσμος χρησιμοποίησε υποκατάστατα μέσα, ίσως λίγο περιβαλλοντικώς επικίνδυνα. Θα δούμε πώς μπορούμε να ελαστικοποιήσουμε τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά στον κόσμο».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων τόνισε: «Εχουμε προχωρήσει σε ρυθμίσεις και γι’ αυτό οι ΔΟΥ έχουν πάγιες εντολές, όταν ο φορολογούμενος αποδεικνύει την αδυναμία να πληρώσει, να προχωρούν σε ρυθμίσεις. Ακόμη και χθες ο ΓΓΔΕ έβγαλε εγκύκλιο προς τις ΔΟΥ. Αρα, το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη».

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν μπορύν να καταβάλουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος ή άλλων φόρων, μπορούν να τις αφήσουν να καταστούν ληξιπρόθεσμες και εν συνεχεία να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και να πληρώσουν τα χρέη τους σε 12 δόσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Σεπτέμβριος, 2013, 11:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Προκαταβολικά και σε περισσότερους φέτος το επίδομα θέρμανσης λένε τώρα…..”

  1. […] – Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα- Θα δίδεται πριν την παραγγελία πετρελαίου- Ποιοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου Σε αλλαγή των κριτηρίων και του τρόπου καταβολής του πετρελαίου θέρμανσης προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» σχεδιάζεται φέτος το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά, πριν καν ξεκινήσει η διανομή […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr