Δεν διακόπτεται η κάρτα ανεργίας με τη συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ: ΝΟΜΟΣ 4144/2013 ΑΡΘΡΟ 30 – Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας του μητρώου ανέργων του ΟΑΕΔ έρχονται με το άρθρο 30 του νέου νόμου 4144/2013 (ΦΕΚ Α/88/18-4-2013), όπου προβλέφθηκαν τα εξής:

1. Η συμμετοχή των εγγεγραμμένων στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. ανέργων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν αποτελεί λόγο διαγραφής τους από τα ανωτέρω μητρώα. Ο χρόνος της επαγγελματικής κατάρτισης δεν υπολογίζεται ως χρόνος ανεργίας.

2. Στην περίπτωση εγγεγραμμένων ανέργων που έχουν τύχει τακτικής επιδότησης ανεργίας και που κατά τη διάρκεια αυτής της επιδότησης παρακολουθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, εφόσον η ημερήσια αποζημίωσή τους για την παρακολούθηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης υπερβαίνει το ύψος του καταβαλλόμενου επιδόματος ανεργίας, οι ημέρες παρακολούθησης των ως άνω προγραμμάτων αφαιρούνται από το χρόνο της εγκριθείσας γι’ αυτούς τακτικής επιδότησης ανεργίας.

Με βάσει τα παραπάνω, δεν ακυρώνεται η κάρτα με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, απλώς δεν προστίθενται οι μήνες της κατάρτισης στο συνολικό διάστημα της ανεργίας.

Δηλαδή, αν μπείτε στο πρόγραμμα έχοντας π.χ. 6 μήνες ανεργίας, θα παραμείνουν 6 μήνες όσο διαρκεί το πρόγραμμα και θα συνεχιστεί η προσθήκη μηνών ανεργίας αμέσως μετά την λήξη του προγράμματος.

Σχετικά με τους επιδοτούμενους άνεργους επαναλαμβάνεται η διάταξη του άρθρου 4 του νόμου 2434/1996, που αφορά τον μη συμψηφισμό του χρόνου της επιδότησης με τον χρόνο παρακολούθησης προγραμμάτων, εφόσον το ημερήσιο εκπαιδευτικό επίδομα δεν υπερβαίνει το ύψος του καταβαλλόμενου επιδόματος ανεργίας.

Αυτή όμως η διάταξη έχει σημασία και συμφέρει τους επιδοτούμενους άνεργος, μόνο σε προγράμματα με μικρό εκπαιδευτικό επίδομα, όπως η τηλεκατάρτιση 100 ωρών, οι βασικές δεξιότητες ΤΠΕ 100 ωρών, που έχουν εκπαιδευτικό επίδομα 2 €/ώρα και όχι για την «επιταγή εισόδου».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Σεπτέμβριος, 2013, 6:36 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Δεν διακόπτεται η κάρτα ανεργίας με τη συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης”

  1. […] ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ: ΝΟΜΟΣ 4144/2013 ΑΡΘΡΟ 30 – Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας του μητρώου ανέργων του ΟΑΕΔ έρχονται με το άρθρο 30 του νέου νόμου 4144/2013 (ΦΕΚ Α/88/18-4-2013), όπου προβλέφθηκαν τα εξής: 1. Η συμμετοχή των εγγεγραμμένων στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. ανέργων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν αποτελεί λόγο διαγραφής τους από τα ανωτέρω μητρώα. Ο […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr