Καταργούνται άμεσα 20 φορείς – Δείτε την λίστα, έρχεται το νομοσχέδιο

Μπορεί το κλείσιμο οργανισμών και φορέων του Δημοσίου να το ακούμε επί τουλάχιστον τρία χρόνια, φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς η τρόικα πιέζει για λουκέτα και απολύσεις στο Δημόσιο.
Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα προσχέδιο νόμου που καταργεί ή συγχωνεύει 20 φορείς του Δημοσίου. Πρόκειται, σύμφωνα με το “Έθνος” για 7 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και 13 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Μεταξύ αυτών και κάποιοι… στοιχειωμένοι οργανισμοί όπως αυτός της Κωπαϊδας, το ίδρυμα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κλπ.

Άλλοι υπάλληλοι θα απολυθούν και άλλοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.
Οι υπάλληλοι των ΝΠΙΔ είναι στην πιο δυσάρεστη θέση αφού γι’ αυτούς προβλέπεται απόλυση με αποζημίωση καθώς μετά το λουκέτο στον οργανισμό όπου υπηρετούν θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες.

Στα ΝΠΔΔ που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο οι υπάλληλοι θα ενταχθούν στην κινητικότητα και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Πρόβα για λουκέτα στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Μια απλή πρόγευση των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν φαίνεται πως είναι το λουκέτο στους 20 φορείς. Το… μοντέλο των 20 φορέων αναμένεται να ακολουθηθεί σε όλο το φάσμα του δημοσίου με εκατοντάδες λουκέτα.

Παράλληλα θεσμοθετείται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με την εξαγορά έως και τριών πλασματικών χρόνων για όσους υπαλλήλους τεθούν σε διαθεσιμότητα και επιλέξουν τον δρόμο της πρόωρης συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου που τίθενται σε διαθεσιμότητα μπορούν να εξαγοράσουν έως τρία πλασματικά χρόνια ή να παραμείνουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας και να εξαγοράσουν μέχρι 2 πλασματικά χρόνια προκειμένου να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση λαμβάνοντας μειωμένη σύνταξη. Ο πλασματικό χρόνος θα υπολογισθεί για την απόδοση κύριας και επικουρικής σύνταξης, ενώ για τους μόνιμους υπαλλήλους θα συμπεριλαμβάνει την καταβολή μερίσματος από το ΜΤΠΥ αλλά και τα προνοιακά επιδόματα.

 

Οι φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται

Το Εθνικό Τυπογραφείο. Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ). Τα τρία Ταμεία συγχωνεύονται σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΕΤΕΑ).
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών. Μετατρέπεται σε εργαστήριο του Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής του ΕΚΠΑ.
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών. Μετατρέπεται σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Οι Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας (ΟΡΣΑ), της Θεσσαλονίκης (ΟΡΘΕ) και των Ιωαννίνων (ΟΡΘΙ). Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο Τμήμα Ρυθμιστικών Σχεδίων και Οικιστικών Συνόλων, που υπάγεται στη Διεύθυνση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ.
?Ο «Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής». Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής.
?Η «Κεντρική Αγορά Πατρών». Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Ο «Οργανισμός Κωπαΐδας». Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Το «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μωριά», με έδρα την Τρίπολη.
Η «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας», με έδρα το Μεσολόγγι.
Το «Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας», ΝΠΙΔ, με έδρα την Αθήνα.
Η Ανώνυμη Εταιρεία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας ΑΕ», με έδρα την Αθήνα.
Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας παύουν να λειτουργούν ως αυτοτελή ερευνητικά κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων και συγχωνεύονται στον ΕΦΑΕΤ (Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας).

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Σεπτέμβριος, 2013, 9:24 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Καταργούνται άμεσα 20 φορείς – Δείτε την λίστα, έρχεται το νομοσχέδιο”

  1. george

    ασ τα κλείσουμε όλα να ησυχάσουμε μια ώρα αρχίτερα. μαζί με μας μας όμως να πάνε σπίτι τους και όλοι αυτοί που νομίζουν ΄πως κυβερνούν και θεωρούν τους εαυτούς τους σωτήρες

  2. […] Μπορεί το κλείσιμο οργανισμών και φορέων του Δημοσίου να το ακούμε επί τουλάχιστον τρία χρόνια, φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς η τρόικα πιέζει για λουκέτα και απολύσεις στο Δημόσιο. Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα προσχέδιο νόμου που καταργεί ή συγχωνεύει 20 φορείς του Δημοσίου. Πρόκειται, σύμφωνα με το “Έθνος” για […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr