Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι 2013 πως θα δοθεί

Αλλάζει ο τρόπος που θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης το 2013 στους δικαιούχους οπου όπως όλα δείχνουν με την αλλαγή των κριτηρίων θα είναι 500 χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η κυβέρνηση σχεδιάζει να δόσει προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης 2013 στους δικαιούχους ωστε να έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν πετρελειο θέρμανσης και όσι δεν έχουν την δυνατότητα να το προαγοράσουν χωρίς το επίδομα θέρμανσης. Επίσης το σίγουρο είναι ότι θα αλλάξουν τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται ωστε να λαμβάνεται το επίδομα θέρμανσης 2013. Τις αλλαγές τις προανήγγειλε ο ίδιος ο κύριος Στουρνάρας μιλώντας στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης και να τα κάνουμε πιο ευέλικτα και περισσότερο ελκυστικά». Ετσι αναμένεται να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 5.000 ευρώ. Από τις 25.000 που ίσχυε μέχρι σήμερα, το όριο πάει στα 35.000 ευρώ για τους έγγαμους με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το εισοδηματικό όριο πάει στις 38.000 ευρώ και ανεβαίνει 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Παράλληλα εξετάζεται το επίδομα θέρμανσης να χορηγείται και στις δευτερεύουσες κατοικίες ή να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για την πρώτη κατοικία. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει φέτος να απαιτείται μόνο η υποβολή μιας απλής αίτησης στο ΤΑΧΙSNET, ώστε να επιβεβαιώνεται ότι ο φορολογούμενος είναι πραγματικά δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης, χωρίς να προσκομίσει τιμολόγιο αγοράς πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης εξετάζεται οι δικαιούχοι να μη χρειάζεται να βάλουν πρώτα πετρέλαιο και στη συνέχεια να κάνουν αίτηση για να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματα. Αντίθετα το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί προκαταβολικά, πιθανότατα σε δύο δόσεις, μία πριν την 15η Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα διανομής του πετρελαίου θέρμανσης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Σεπτέμβριος, 2013, 12:44 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι 2013 πως θα δοθεί”

 1. […] Αλλάζει ο τρόπος που θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης το 2013 στους δικαιούχους οπου όπως όλα δείχνουν με την αλλαγή των κριτηρίων θα είναι 500 χιλιάδες πολίτες. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η κυβέρνηση σχεδιάζει να δόσει προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης 2013 στους δικαιούχους ωστε να έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν πετρελειο θέρμανσης και όσι δεν […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr