ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μικροί μας μαθητές, εμείς οι δάσκαλοι της Π.Ε. Καστοριάς θα θέλαμε να σας ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ , με υγεία , όρεξη για μάθηση, χαρά και δημιουργία!!!

Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε σας!!!

Απευθυνόμαστε σε σας που οι είστε οι συνοδοιπόροι και αρωγοί μας στο γεμάτο προκλήσεις μονοπάτι της μάθησης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

Η σχολική χρονιά ξεκινά με αναστάτωση, αναταραχή και ανασφάλεια. Σήμερα πρώτη μέρα Αγιασμού και ακόμα υπάρχουν κενά στα σχολεία. Υπάρχουν δάσκαλοι που δεν ξέρουν που θα υπηρετήσουν. Δάσκαλοι που θα ήθελαν να είχαν το χρόνο να προετοιμαστούν για την τάξη που θα αναλάβουν. Σχολειά που θα ήθελαν να προγραμματίσουν τη λειτουργία και τις δράσεις τους.

Το Υπουργείο με μια απόφαση του στη λογική των μνημονίων, και της αποδόμησης των κοινωνικών αγαθών, αρνήθηκε να αποσπάσει δασκάλους σε κενά λειτουργικά κοντά στο σπίτι και στην οικογένειά τους. Ταυτόχρονα δε διορίζει αναπληρωτές. Τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους. Για να καλύψει τις ανάγκες αυτές πιέζει για σύμπτυξη τμημάτων και τάξεων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, καταργεί ολοήμερα και ενισχυτική διδασκαλία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως από δω και πέρα οι μαθητές θα στοιβάζονται ανά 27 σε αίθουσες και κτίρια παιδαγωγικά απαράδεκτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μόρφωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

Το ολοήμερο σχολείο που έδινε νέες ευκαιρίες στα παιδιά και διευκόλυνε τους γονείς αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο. Τα παιδιά με κάποιες δυσκολίες θα στερηθούν τη βοήθεια της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταργηθούν σχολεία και τα παιδιά να αλλάξουν σχολεία μακριά από τη θαλπωρή της οικείας γειτονιάς.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα σχολεία με πενιχρές χρηματοδοτήσεις γεγονός που αναγκάζει πολλές φορές εσάς, τους γονείς, να βάζετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε μια εποχή που πολλές οικογένειες έχουν χτυπηθεί από την ανεργία και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε με χιλιάδες εκπαιδευτικούς εκτός σχολείου και χιλιάδες μαθητές χωρίς δασκάλους. Η αναλγησία αυτών που αντιμετωπίζουν τη ζωή όλων μας και  το μέλλον των παιδιών μας με κριτήρια οικονομικού και λογιστικού χαρακτήρα είναι ώρα να ανατραπεί!

Η επένδυση στην Παιδεία είναι η μόνη διέξοδος από την οικονομική και ηθική κρίση που όλοι βιώνουμε!

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση!

Ζητάμε απ’ όλους εσάς να αγωνιστείτε μαζί μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν την λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ 

Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                     Καστοριά 10/09/2013

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Σεπτέμβριος, 2013, 9:00 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ”

  1. kοstaς

    Δυστυχώς έχετε δίκιο αλλά όταν συμφωνούσατε να κλείσουν σχολεία στην Καστοριά δεν τα σκεπτόσασταν όλα αυτά. Γιατί τότε δεν ακούγατε και δεν σεβόσασταν την άποψη των γονέων και των συλλόγων τους και τώρα την επιζήτητε. Με τέτοια τερτίπια απομακρύνατε τον κόσμο από κοντά σας και τώρα στην κρίσιμη στιγμή μείνατε μόνοι σας, θα δούμε την συμμετοχή στις συνελεύσεις σας και στις απεργίες σας. Ο συνδικαλισμός θέλει κατ’ αρχή καθαρή ψυχή και καθαρούς μακροπρόθεσμους στόχους και όχι εφήμερους συμβιβασμούς για προσωπικούς λόγους. Αυτό βέβαια δεν δίνει άλλοθι σε καμία περίπτωση σε αυτούς τους ανεκδιήγητους κυβερνώντες για ότι κάνουν.

  2. […] Μικροί μας μαθητές, εμείς οι δάσκαλοι της Π.Ε. Καστοριάς θα θέλαμε να σας ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ , με υγεία , όρεξη για μάθηση, χαρά και δημιουργία!!! Αγαπητοί γονείς, ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε σας!!! Απευθυνόμαστε σε σας που οι είστε οι συνοδοιπόροι και αρωγοί μας στο γεμάτο προκλήσεις μονοπάτι της μάθησης και διαπαιδαγώγησης των […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr