Ασφάλιση ΟΑΕΕ από 100 ευρώ

Χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές εξετάζει να θεσπίσει ο ΟΑΕΕ για όσους επαγγελματίες έχουν απαλλαγή και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων αφού οι απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ θα καταργηθεί. Οι ασφαλιστικές εισφορές αυτές θα κυμαίνονται από 90 με 100 ευρώ το μήνα και θα ισχύουν για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε πόλεις κάτω των 3000 κατοίκων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με το να καταργηθούν οι απαλλαγές από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ θα μπουν στα ταμεία του οργανισμού μεταξύ 70-90 εκατ. ευρώ, αλλά δεν φτάνει ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα του ΟΑΕΕ για το 2014 που αναμένεται στα 350 εκατ.ευρώ. Οι ασφαλισμένοι που έχουν απαλλαγή είναι περίπου 80.000 και με την κατάργηση των απαλλαγών και των εξαιρέσεων από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ δεν θα μπορούν πλέον να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ή στο ΙΚΑ, αφού είναι μνημονιακή δέσμευση η κατάργηση τους. Η απαλλαγή από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ ισχύει εδώ και πολύ καιρό και δίνει την δυνατότητα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ χωρίς να είναι αγρότες, αλλά με κριτήριο είτε να έχουν την επιχείρησή τους σε περιοχές με πληθυσμό κάτω από 3.000 ή 2.000 ή 1.000 κατοίκους ανά περίπτωση είτε να διαθέτουν εισόδημα μικρότερο από το 400πλάσιο του κατώτατου ημερομισθίου. Για να έχει κάποιος επαγγελματίας απαλλαγή από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ διότι εργάζεται σαν μισθωτός και ήταν παράλληλα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ έπρεπε να εμφανίζει ασφάλιση έστω και μία ημέρα το μήνα. Αυτό το κριτήριο θα αλλάξει και θα προβλέπει απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ μόνο εάν υπάρχει πλήρη ασφάλιση (25 ένσημα), ή τουλάχιστον ένσημα 15 ημερών το μήνα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Σεπτέμβριος, 2013, 4:24 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr