«Αντάρτικο» για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 βουλευτές της ΝΔ μεγάλη έκπληξη η απουσία της Μαρίας Αντωνίου –

Οι 15 βουλευτές της Ν.Δ ζητούν η τιμή ανα λίτρο να πέσει κάτω απο το 1 ευρώ –

Καστοριά, η μόνη πόλη χωρίς φυσικό αέριο η τηλεθέρμανση και η κυβερνητική βουλευτής της Ν.Δ Μαρία Αντωνίου δεν υπογράφει δεν ασχολείται με μια κρίσιμη ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ για την απαράδεκτη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Στη Βουλή, με συγκεκριμένα αιτήματα φέρνουν λοιπόν το θέμα του επιδόματος θέρμανσης 15 βουλευτές της περιφέρειας της ΝΔ, αγνοώντας τις μέχρι τώρα αρνήσεις του υπουργού Οικονομικών . Μάλιστα, εάν το αίτημα υιοθετηθεί από την αντιπολίτευση, υπάρχει πιθανότητα και να υπερψηφιστεί…

Μεγάλα τα ερωτηματικά για την στάση της Μ. Αντωνίου.

Οι βουλευτές της ΝΔ, ζητούν να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης ώστε η τιμή του πετρελαίου να πέσει κάτω από το 1 ευρώ, να δοθεί επίδομα θέρμανσης για την πρώτη κατοικία με εισοδηματικά κριτήρια, να επιδοτηθούν στην επαρχία εκτός του πετρελαίου η καύση ξύλων, πέλλετ και βιομάζας, να υπάρξουν κριτήρια υψομέτρου και ειδική πρόβλεψη για ανέργους και τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Περιγράφουν δε με τα μελανότερα χρώματα, τους κινδύνους που κρύβει η άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί το αίτημά τους.

Το κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών και οι υπογράφοντες 15 κυβερνητικοί βουλευτές, είναι:

 «Επίδομα θέρμανσης»

«Κύριε Υπουργέ

Η κυβέρνηση, τον περσινό χειμώνα και παρά τα πολύ μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα, ενέταξε  ποσό 80 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012 και ποσό άλλων 160 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2013, για το επίδομα θέρμανσης.

Η γραφειοκρατία και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι στην υποβολή των αποδείξεων, οδήγησαν πολλούς στην απόφαση να μην υποβάλλουν χαρτιά για να πάρουν το επίδομα. Ένας επιπλέον λόγος ήταν το μικρό ποσό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με την μορφή επιδόματος.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε πέρυσι μεταξύ 1,28 έως 1,38 ευρώ το λίτρο.

Για να αντιμετωπίσουν οι συμπολίτες μας, κάθε οικογένεια και ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι και άλλες ομάδες συμπολιτών μας που είναι φτωχοί, την υψηλή τιμή του πετρελαίου που «τσουρούφλιζε», την χαμηλή επιστροφή χρημάτων με το επίδομα, την γραφειοκρατία και τα κριτήρια επιλογής, αποφάσισαν να μην καταναλώσουν πετρέλαιο για θέρμανση,  αλλά να προσφύγουν στην καύση ξύλου, πέλλετ,  βιομάζας και κάθε άλλου υλικού για να ζεσταθούν, ή οι περισσότεροι μείωσαν κατακόρυφα τις ποσότητες πετρελαίου και τα καλοριφέρ έκαιγαν μόνο 2-3 ώρες το 24ωρο. Να σημειώσω ότι ο «Θεός της Ελλάδας μας», έδωσε πέρυσι ήπιο χειμώνα χωρίς χιόνια.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου για θέρμανση, η μεγάλη απώλεια εσόδων για το κράτος, αλλά και η αισχροκέρδεια έμπορων ξύλου στις μεγάλες πόλεις, οι οποίοι έφερναν ξύλα από τις γειτονικές χώρες με πλαστά πολλές φορές παραστατικά και πουλούσαν σε εξωφρενικές τιμές (αγόραζαν 17 λεπτά το πέλλετ το κιλό και πουλούσαν από 23-30 λεπτά το κιλό και αγόραζαν 20 ευρώ τον τόνο  το ξύλο και πουλούσαν 110- 160 ευρώ τον τόνο).

Μελέτη του ΙΟΒΕ που είδε την δημοσιότητα στις 6-9-2013, λέει ξεκάθαρα, ότι με το σημερινό καθεστώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι χαμηλόμισθοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι και άλλες ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας που είναι φτωχοί, θα «παγώσουν» από το κρύο, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους, αλλά και το κράτος δεν θα έχει  έσοδα.

Όμως υπάρχει ένα θέμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας καθώς και σε πολλές περιοχές της  Ελλάδας μας με μεσαίο και  μεγάλο υψόμετρο, έχουν θερμοκρασίες πολύ χαμηλές και απαιτείται θέρμανση για 6 και 7 μήνες.

Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να καταναλώνουν συνεχώς πετρέλαιο, ξύλα, pellets, κλπ.

Να σημειωθεί ότι οι τιμές των καυσόξυλων και του πέλλετ έχουν από πέρσι εκτιναχθεί στα ύψη.

Πρέπει ακόμη να λάβετε υπόψη σας, ότι ένα διαμέρισμα στην πόλη και δη στην Αθήνα, θα κάψει πολύ λιγότερο από ένα σπίτι στηνεπαρχια, στο χωριό (μονοκατοικία), την οποία το ψύχος την περιβάλλει πανταχόθεν.

Ένα σπίτι στο χωριό και σε υψόμετρο, χρειάζεται σίγουρα 25 τόνους ξύλα δηλαδή με μέση τιμή 120 ευρώ τον τόνο, θέλει τουλάχιστον 3000,00 ευρώ για θέρμανση.

Πετρέλαιο, απατούνται 3 τόνοι σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και 4-5 τουλάχιστον τόνοι σε περιοχές με μεσαίο και μεγάλο υψόμετρο.

Δηλαδή για 3000 λίτρα  με μέση τιμή 1,35 ευρώ, απαιτούνται 4.050,00 ευρώ.

Για  4000 λίτρα απατούνται 5.400,00 ευρώ, ενώ για 5000 λίτρα απαιτούνται 6750 ευρώ.

Πάντοτε με συντηρητική καύση.

Αν λοιπόν ένας συμπολίτης μας έχει μισθό 1000 ευρώ στην Αθήνα θα δαπανήσει 1000-1500 ευρώ για πετρέλαιο, δηλαδή το 10%-12,5% του μισθού του, ενώ σε περιοχές με υψόμετρο ο συμπολίτης μας πρέπει να δαπανήσει το 33% έως το 56% του μισθού του.

 

Επειδή το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι ο «εφιάλτης» όλων των νοικοκυριών, αλλά ακόμη περισσότερο των νοικοκυριών στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις περιοχές της χώρας μας με υψόμετρο.

Επειδή πρέπει να στηριχθούν οι φτωχοί συμπολίτες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι χαμηλόμισθοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας .

Πρέπει

α) Να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης ώστε η τιμή του πετρελαίου να πέσει κάτω από το 1 ευρώ ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση.

 

β) Να δοθεί επίδομα θέρμανσης για την πρώτη κατοικία αλλά

να υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια

γ) Να επιδοτηθούν στην επαρχία εκτός του πετρελαίου η καύση ξύλων, πέλλετ και βιομάζας διότι το κράτος έχει έσοδα από  αυτά.

δ) Να υπάρξουν κριτήρια υψομέτρου και περιόδου κατανάλωσης πετρελαίου, φυσικού αερίου, ξύλων, πέλλετ και βιομάζας για τους καταναλωτές ώστε οι κάτοικοι ορεινών και ημιορεινών  περιοχών να επιδοτούνται με μεγαλύτερα ποσά ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα θέρμανσης.

ε) Τέλος για τους ανέργους και τους ανασφάλιστους υπερήλικες, να υπάρξει  μεγαλύτερο επίδομα ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν.

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργέ

1) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, τα ξύλα το πέλλετ και την βιομάζα;

2) Ποιες κατηγορίες συμπολιτών μας θα στηριχθούν και με ποιόν τρόπο;

3) Ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής των συμπολιτών μας που θα υποστηριχθούν από την πολιτεία;

4) Θα ισχύσουν κριτήρια υψομέτρου, περιόδου      κατανάλωσης και εισοδήματος;

5) Ποιο θα είναι το ύψος του επιδόματος;»

 

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

1.      Τζαμτζής Ιορδάνης Βουλευτής Ν. Πέλλας

2.      Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Ν. Τρικάλων 

3.      Σαμπαζιώτης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας

4.      Μπατσαρά Γεωργία Βουλευτής Ν. Ημαθίας

5.      Σολδάτος Θεόδωρος Βουλευτής Ν. Λευκάδος

6.      Σκόνδρα Ασημίνα Βουλευτής Ν. Καρδίτσας 

7.      Κοντογεώργος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας

8.      Βογιατζής Παύλος Βουλευτής Ν. Λέσβου

9.      Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα Βουλευτής Ν. Πιερίας

10.  Κουτσούμπας Ανδρέας Βουλευτής Ν. Βοιωτίας

11.  Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Βουλευτής Ν. Φλώρινας

12.  Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής Ν. Β΄ Θεσσαλονίκης

13.  Κόλλιας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Κορινθίας

14.  Αραμπατζή Φωτεινή Βουλευτής Ν. Σερρών

15.  Κέλλας Χρήστος Βουλευτής Ν. Λάρισας

ΒΟΥΛΗ.Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Σεπτέμβριος, 2013, 1:06 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

4 Σχόλια για “«Αντάρτικο» για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 βουλευτές της ΝΔ μεγάλη έκπληξη η απουσία της Μαρίας Αντωνίου –”

 1. ΑρτεμηςΜατσας

  Την Αντωνιου μην την περιμένετε βολευτηκε ( τρουποσε ) που λέει ο βουτσας , αφού τρουποσε δεν την κουναει κανένας …. Μην την απασχολείται με τέτοια μικροπράγματα …. Οταν μάθει η Καστορια να μην ψηφίζει με κριτηριο τα κόμματα και όχι τον άνθρωπο τότε κάτι μπωρει να γίνει …. Ετσι κι’αλιος την αντωνιου αλλα την απασχολούν …. http://womensissues.about.com/od/startingover/f/FAQCougar.htm

 2. Zhshs

  Ας αφαιρέσουν το επίδομα που πρόσθεσαν στις τσέπες τους και ας το δώσουν στον κοσμάκη για να ζεσταθεί. Αυτούς δεν τους νοιάζει γιατί εμείς τους ζεσταίνουμε και τις τσέπες τους και τα σπιτικά τους … !!!

 3. ΤΑΣΟΣ

  Ε, και εμείς στις εκλογές θα τους μαυρίσουμε όσους δεν ενδιαφέρονται.

 4. […] Οι 15 βουλευτές της Ν.Δ ζητούν η τιμή ανα λίτρο να πέσει κάτω απο το 1 ευρώ – Καστοριά, η μόνη πόλη χωρίς φυσικό αέριο η τηλεθέρμανση και η κυβερνητική βουλευτής της Ν.Δ Μαρία Αντωνίου δεν υπογράφει δεν ασχολείται με μια κρίσιμη ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ για την απαράδεκτη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Στη Βουλή, […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr