Δημόσια εκδήλωση – συζήτηση “H εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγροτική Ανάπτυξη”

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και ο Βουλευτής Διαμαντόπουλος Βαγγέλης σας προσκαλούν την  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ώρα  8 μ.μ.  στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Μεσοποταμία. “H εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγροτική Ανάπτυξη”

Εισηγητής:

Αποστόλου Βαγγέλης, Βουλευτής, Συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

 

Η Γεωργία και Κτηνοτροφία, μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό συνολικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της υπαίθρου και της περιφέρειας

Θέτουμε σε λειτουργία εξειδικευμένο χρηματοδοτικό εργαλείο υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο.

Η «νέα σεισάχθεια» θα περιλάβει τους αγρότες, με τη νομοθετική ρύθμιση των χρεών και τη διαγραφής μέρους τους, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά, εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία, αλλά και την βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Εφαρμόζουμε το αγροτικό κτηματολόγιο, το οποίο εντάσσεται στο εθνικό κτηματολόγιο.

Παίρνουμε μέτρα αποτροπής της ακαλλιέργητης παραγωγικής γης (κατασχεμένη, δημόσια, Εκκλησιαστική …).

Με νομοθετική ρύθμιση, υπό προϋποθέσεις και σε εθελοντική βάση, αποδίδονται για χρήση, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συνεταιρισμούς που θα συσταθούν για το σκοπό αυτό από άνεργους, αγρότες ή άλλους ενδιαφερόμενους.

Το κράτος πρέπει να παρέχει βοήθεια σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας, αλλά και στην απορρόφηση των προϊόντων, με το στήσιμο δημοπρατηρίων ή συνδρομή για τη διάθεση των προϊόντων στο εξωτερικό.

Διασυνδέουμε δηλαδή τον πρωτογενή με τον κοινωνικό τομέα, με άμεση θετική συνέπεια στο εισόδημα και την απασχόληση.

Με αφορμή και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο τόπος κρίνουμε αναγκαία την επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την Ελλάδα.

Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων που θα μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού, αλλά και να ενισχυθεί και ο εξαγωγικός χαρακτήρας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

 

Καλούμε τους Αγρότες, τους Κτηνοτρόφους της Καστοριάς, τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών, των αγροτικών οργανώσεων, να συμβάλλουν με την συμμετοχή τους στην διαμόρφωση μιας πολιτικής δυναμικής που να αντισταθεί μαζί μας, για να καταφέρουμε να ανατρέψουμε το μνημονικό μπλοκ και να επιχειρήσουμε για τη χώρα μας μία άλλη πορεία, η οποία θα αναβαθμίσει τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους και συνολικά την Ύπαιθρο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Σεπτέμβριος, 2013, 11:14 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Δημόσια εκδήλωση – συζήτηση “H εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγροτική Ανάπτυξη””

  1. […] Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και ο Βουλευτής Διαμαντόπουλος Βαγγέλης σας προσκαλούν την  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ώρα  8 μ.μ.  στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Μεσοποταμία. “H εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγροτική Ανάπτυξη” Εισηγητής: Αποστόλου Βαγγέλης, Βουλευτής, Συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ   Η Γεωργία και Κτηνοτροφία, μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό συνολικής […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr