Αλλάζουν πάλι οι αποδείξεις! Πόσες θα χρειάζονται, πως θα υπολογίζονται

Με το … γεφύρι της Άρτας έχει αρχίσει να μοιάζει το μέτρο των αποδείξεων στο νέο φορολογικό. Τα νέα σενάρια που κυκλοφορούν προβλέπουν γενναία μείωση στο ποσό που απαιτείται από τους φορολογούμενους, αλλά και μεγάλη αύξηση του φόρου για όσους δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες αποδείξεις.

Μια σημαντική διαφορά θα είναι το ποσό που θα απαιτείται να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος. Πλέον θα υπολογίζεται με βάση τα καθαρά και όχι τα μεικτά εισοδήματα. Έτσι ο φορολογούμενος θα πρέπει να συγκεντρώνει το 25% του καθαρού του εισοδήματος, του εισοδήματος που προκύπτει δηλαδή αν αφαιρεθούν οι φόροι και τα πάγια έξοδα.
Για έναν φορολογούμενο δηλαδή με εισόδημα 25.000 ευρώ που πλήρωσε φόρους 5.000 και έχει πάγια έξοδα 10.000 ευρώ τα ποσά αυτά θα αφαιρεθούν και ο φορολογούμενος θα πρέπει να συγκεντρώσει το ποσό των 2.500 ευρώ σε αποδείξεις που αντιστοιχούν στα 10.000 ευρώ των εισοδημάτων που απομένουν.
Μια δεύτερη σημαντική διαφορά αφορά στο ποινολόγιο για όσους δεν συγκεντρώσουν αποδείξεις. Εδώ μελετάται να υπάρχει πολύ υψηλός φόρος της τάξης του 40% για το ποσό που υπολείπεται.
Η τρίτη διαφορά αφορά στην επιστροφή μέρους ή του συνόλου του ΦΠΑ για τις αποδείξεις που αφορούν σε συγκεκριμένες εργασιακές ομάδες που θεωρούνται επικίνδυνες για φοροδιαφυγή.
Όλα αυτά βέβαια είναι ακόμη σ ε επίπεδο σεναρίων…

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Σεπτέμβριος, 2013, 8:44 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr