Ξεκίνησε η εκπόνηση της μελέτης του φράγματος της Διποταμίας

Μετά από μεγάλες παλινωδίες λόγω δικαστικών εμπλοκών, ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες στη Διποταμία Καστοριάς, οι εργασίες της εκπόνησης της μελέτης του επίσης και τις τυπομελέτες που υπήρχαν ήδη στο δημαρχείο, οι οποίες και είχαν εκπονηθεί παλιότερα.

Η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων του σημαντικού αυτού έργου, με προϋπολογισμό 9.000.000 περίπου ευρώ συν 850.000 ευρώ ο προϋπολογισμός της μελέτης, θα αρδεύσει περίπου 4.000 στρέμματα, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο σύμφωνα με τους μελετητές, να μετακινήσουν τη θέση του φράγματος λίγο πιο κάτω, ώστε να πιάσουν και τα δύο ρέματα με σκοπό να αυξήσουν την ποσότητα του νερού για να αρδεύσουν περισσότερες χιλιάδες στρέμματα.

Ο χρόνος εκπόνησης της μελέτης είναι 16 μήνες, αφού ολοκληρωθεί η μελέτη και οι άδειες, όπως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στη συνέχεια θα γίνει και η δημοπράτηση του έργου, το οποίο αξίζει να τονιστεί ότι έχει εγκριθεί ως μελέτη κατασκευής και δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι τελειώνει το ΕΣΠΑ, καθώς τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα μέχρις ότου ολοκληρωθεί. Παράλληλα, για το 2014 ξεκινάει και το νέο πρόγραμμα, το ΣΕΣ Σύμφωνό Εταιρικής Σχέσης.

Σημαντική και ουσιαστική για την περιοχή χαρακτήρισε την κατασκευή του αξιόλογου αυτού έργου ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε, «θα προσδώσει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία όλης της δημοτικής ενότητας ακριτών, καθώς θα αρδεύσει εκτάσεις και της Διποταμίας αλλά και των Κομνινάδων. Παράλληλα, θα παρέχει τη δυνατότητα σε πιο δυναμικές μορφές καλλιέργειας, καθώς επίσης και αύξηση της απασχόλησης των αγροτών της περιοχής και το πιο σημαντικό θα δημιουργήσει κίνητρα και προϋποθέσεις, όχι απλά να παραμείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους αλλά να έρθουν και άλλοι οι οποίοι έχουν φύγει, προκειμένου να ενισχυθούν και πληθυσμιακά οι περιοχές».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Σεπτέμβριος, 2013, 7:20 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ξεκίνησε η εκπόνηση της μελέτης του φράγματος της Διποταμίας”

  1. […] Μετά από μεγάλες παλινωδίες λόγω δικαστικών εμπλοκών, ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες στη Διποταμία Καστοριάς, οι εργασίες της εκπόνησης της μελέτης του επίσης και τις τυπομελέτες που υπήρχαν ήδη στο δημαρχείο, οι οποίες και είχαν εκπονηθεί παλιότερα. Η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων του σημαντικού αυτού έργου, με προϋπολογισμό 9.000.000 περίπου ευρώ συν 850.000 ευρώ ο προϋπολογισμός […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr