Βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 1655 διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια

Τη λίστα με τους 1655 διοικητικούς υπαλλήλους στα πανεπιστήμια, που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, έστειλε αργά χθες το βράδυ το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το θέμα πριν από την έλευση της Τρόικα την Κυριακή.

Σύμφωνα με τους καταλόγους του υπουργείου Παιδείας, αυτοί που πλεονάζουν και θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι:

– 600 διοικητικοί υπάλληλοι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

– 438 απο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

– 240 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

– 153 από το Πανεπιστήμιο Πατρών

– 96 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

– 53 από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

– 40 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και

– 35 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για το θέμα, πάντως, και για τους τελικούς αριθμούς των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα αποφασίσει σήμερα το κυβερνητικό συμβούλιο, πριν την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίων και απεργίες διοικητικών υπαλλήλων

Εν τω μεταξύ, η πρυτανεία του ΕΜΠ είχε αποφασίσει από χθες την συμβολική αναστολή λειτουργιών του Ιδρύματος για δύο μέρες (Πέμπτη και Παρασκευή), ενώ και οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και καλούν τους πρωτοετείς φοιτητές να μην προσέρχονται στο Πολυτεχνείο για την εγγραφή τους.

Ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνει ότι «η μείωση του διοικητικού προσωπικού στο Ίδρυμά μας θα έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα: την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αυτή τη φορά όχι συμβολικά, αλλά στην πραγματικότητα». Και προειδοποιεί για νέα πενθήμερη κινητοποίηση από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, λόγω της απεργίας του κλάδου, δεν έγιναν ούτε αυτή την εβδομάδα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν και οι προγραμματισμένες εξετάσεις των σχολών, αλλά και οι ορκωμοσίες των τελειοφοίτων. Γι’ αυτό, ζητούν από το Υπουργείο και τη διοίκηση του Ιδρύματος να ορίσουν νέες ημερομηνίες μετά τη λήξη της απεργίας τους.

Και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως, αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, κάνοντας λόγο «λειτουργική απαγόρευση» του Ιδρύματος.

Να σημειωθεί ότι οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων αρνήθηκαν να στείλουν στο Υπουργείο λίστες με τους διοικητικούς υπαλλήλους που πλεονάζουν. Αντ’ αυτού, μάλιστα, έστειλαν στοιχεία για 2500 λειτουργικά κενά.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Σύγκλητος αποφάσισε συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος από χθες έως και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Και ανακοίνωσε «την παραίτηση όλων των οργάνων διοίκησης του ΑΠΘ από τα διοικητικά τους καθήκοντα και τις αντίστοιχες διοικητικές θέσεις, στην περίπτωση πραγμάτωσης της κυβερνητικής σχεδιαζόμενης διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων».

Επιπλέον, και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών αποφάσισε αναστολή λειτουργίας έως τη Δευτέρα και την εκ νέου αναβολή των εισαγωγικών εξετάσεων στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών. Ωστόσο, και η γενική συνέλευση του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, αλλά και η Σύγκλητος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, διαβεβαιώνουν με ανακοίνωσή τους για τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε χρόνο και συνθήκες που θα εγγυώνται τις προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή τους.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Σεπτέμβριος, 2013, 9:12 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 1655 διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια”

  1. 1+1=2

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΣΤΗΜΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΡΟ ΒΥΣΜΑ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ.

  2. […] Τη λίστα με τους 1655 διοικητικούς υπαλλήλους στα πανεπιστήμια, που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, έστειλε αργά χθες το βράδυ το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το θέμα πριν από την έλευση της Τρόικα την Κυριακή. Σύμφωνα με τους καταλόγους του υπουργείου Παιδείας, αυτοί που πλεονάζουν και θα τεθούν σε […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr