Αναστέλλει την λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα και την Τρίτη 23 και 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «λόγω διαπιστωμένης αντικειμενικής αδυναμίας λειτουργίας των υπηρεσιών του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα το οποίο εξέδωσε.

Επίσης, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της στην ένταξη διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος σε καθεστώς διαθεσιμότητας, χωρίς να ληφθούν υπόψη αριθμητικά και αξιολογικά κριτήρια των διοικητικών δομών, που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθόρισε. Η υλοποίηση της διαθεσιμότητας σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, θέτει ολοσχερώς σε κίνδυνο τις διοικητικές λειτουργίες σημαντικών δομών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που προσφέρουν, εκτός από το διοικητικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Η Σύγκλητος θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου για να εξετάσει, σε συντονισμό με τις διοικήσεις άλλων επτά Πανεπιστημίων, τις δυσμενείς εξελίξεις που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα. Τέλος, καλεί την Πολιτεία «να αντιληφθεί, έστω και τώρα, ότι ο χώρος της Παιδείας, δεν αντέχει τέτοιες καταστροφικές ενέργειες, με τις οποίες διαλύονται τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, που παράγουν πάνω από το 80% της έρευνας και συμμετέχουν σε υψηλές θέσεις στις διεθνείς λίστες αξιολόγησης. Οι καταστροφικές συνέπειες για τα Πανεπιστήμια, που με κόπο δημιουργήθηκαν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, θα χρειαστούν προσπάθειες πολλών ετών για να αντιμετωπιστούν». Τη συνεδρίαση της Συγκλήτου απασχόλησε το έγκλημα στο Κερατσίνι και με ομόφωνο ψήφισμά της εκφράζει «τη βαθύτατη θλίψη της για την δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα, ενώ καταδικάζει το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που διέπραξε μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης». Καταδικάζει επίσης, τις προσαγωγές Ελλήνων πολιτών που διαδήλωναν με ειρηνικό τρόπο σε πόλεις της Ελλάδας, αντιδρώντας στα καινοφανή φαινόμενα βαρβαρότητας που αναπτύσσονται και θίγουν καίρια την ανθρώπινη ζωή, τη δημοκρατία και την προσωπική αξιοπρέπεια. Η Σύγκλητος ζητά από την Πολιτεία να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να αποδώσει πάραυτα ευθύνες στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των ενεργειών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Σεπτέμβριος, 2013, 10:48 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αναστέλλει την λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων”

  1. […] Τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα και την Τρίτη 23 και 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «λόγω διαπιστωμένης αντικειμενικής αδυναμίας λειτουργίας των υπηρεσιών του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα το οποίο εξέδωσε. Επίσης, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της στην ένταξη διοικητικών υπαλλήλων […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr