Επιστροφή φόρου πετρελαίου αγροτών 2013 έρχεται η β δόση

Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των συντελεστών της επιστροφής της δεύτερης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου αγροτών για το 2013.
Συγκεκριμένα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη καθορίζονται οι συντελεστές για την επιστροφή του φόρου πετρελαίου στους αγρότες. Η δεύτερη δόση, θα καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών το αμέσως προσεχές διάστημα, αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής του φόρου πετρελαίου στους αγρότες γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ το 2012. Η έγκαιρη καταβολή της 2ης δόσης, ισόποσης της 1ης, τηρώντας την Κυβερνητική δέσμευση με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί, ενισχύει τη ρευστότητα των αγροτών, τώρα που υπάρχει ανάγκη για την συγκομιδή των ανοιξιάτικων καλλιεργειών, αλλά και τις εργασίες προετοιμασίας του εδάφους, μετά τις πρώτες βροχές, για τις χειμερινές καλλιέργειες. Όπως δήλωσε ο Υπουργός, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Σύντομα, το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2013, θα καταβληθεί στο ακέραιο, με την καταβολή και της δεύτερης δόσης. Είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε. Είμαστε καθημερινά κοντά στους παραγωγούς και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο, που είναι σημαντικό για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας».
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Σεπτέμβριος, 2013, 7:53 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Επιστροφή φόρου πετρελαίου αγροτών 2013 έρχεται η β δόση”

 1. […] Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των συντελεστών της επιστροφής της δεύτερης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου αγροτών για το 2013. Συγκεκριμένα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη καθορίζονται οι συντελεστές για την […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr