Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο σε οκτώ πανεπιστήμια

Οκτώ πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, λόγω της διαθεσιμότητας 1349 διοικητικών υπαλλήλων. Απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το αίτημα της ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με βάση την οποία βγήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπάλληλοι που κρίνονται από τις πρυτανικές αρχές απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.
Στα οκτώ πανεπιστήμια έχουν παγώσει οι εγγραφές φοιτητών και η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το σύνολο του εξαμήνου αν δεν αναθεωρηθεί η απόφαση για το λουκέτο.
Έκκληση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτεία θα καλέσει άμεσα τις πρυτανικές αρχές σε διάλογο απηύθυνε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος:
«Η έκκληση που απευθύνω είναι διπλή και δεν πρέπει να απομονωθεί το ένα σκέλος από το άλλο. Τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να μείνουν κλειστά. Ζητώ να ανοίξουν και παράλληλα να υπάρξει άμεσα πρόσκληση για διάλογο από τους συναρμόδιους υπουργούς για το θέμα της διαθεσιμότητας».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Σεπτέμβριος, 2013, 11:02 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο σε οκτώ πανεπιστήμια”

  1. […] Οκτώ πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, λόγω της διαθεσιμότητας 1349 διοικητικών υπαλλήλων. Απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το αίτημα της ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με βάση την οποία βγήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπάλληλοι που κρίνονται από τις πρυτανικές αρχές απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων. Στα […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr