Νέος πόλεμος ανακοινώσεων για την απόφαση Κεπαπτσόγλου να κλείσει αύριο τα σχολεία λόγω της εμποροπανήγυρης

Πάνος Κεπαπτσόγλου - Δήμαρχος Άργους Ορεστικού

Δείτε τις αποφάσεις, Κεπαπτσόγλου,δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του δήμου Ά. Ορεστικού.

Η απόφαση του δημάρχου Άργους Ορεστικού ΠάνουΚεπαπτσόγλου :

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη (άρθρο 58) “ο Δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα”.

Με βάση την ανωτέρω διάταξη και το γεγονός ότι η εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού αποτελεί από το 1600 το μεγαλύτερο οικονομικό, ιστορικό και πολιτιστικό γεγονός για την τοπική κοινωνία του Άργους Ορεστικού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ο Δήμαρχος αποφασίζει σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 1στ΄, εδάφιο 27 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων να διακόψει τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Άργους Ορεστικού για την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013, συνεχίζοντας έτσι μια παράδοση δεκαετιών.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα συνεχίσει με τις αποφάσεις του να προασπίζει σθεναρά τα συμφέροντά του, τα συμφέροντα των πολιτών του και τις παραδόσεις κόντρα στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες της εποχής.

Η σημερινή, με καθυστέρηση παρέμβαση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εφαρμογή των:

Π.Δ. 104/1979 : “Περί σχολικού  και διδακτικού έτους… των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.”

Π.Δ.200/1998 και 201/1998 :”Οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.”

Ν.3852/2010 : “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης … Πρόγραμμα Καλλικράτης”,

καλούμαστε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με το οριζόμενο από αυτά νομοθετικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολικών  μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς και ως εκ τούτου ενημερώνουμε τις εκπαιδευτικές κοινότητες της περιοχής αρμοδιότητάς μας, και ειδικότερα τις σχολικές μονάδες του Δήμου Άργους Ορεστικού, ότι την Τρίτη, 01/10/2013 θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμά τους.

Ωστόσο, οι σχολικές μονάδες, ως αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κοινωνίας και εντός του νομοθετικού πλαισίου περί αργιών και λειτουργίας τους, μπορούν να αναπτύξουν και να εντάξουν στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους σχετικές δράσεις με πρωτοβουλία και ευθύνη των Διευθυντών, των Συλλόγων Διδασκόντων, των Μαθητικών Κοινοτήτων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρακαλούμε να λάβουν γνώση του παρόντος εγγράφου οι μαθητές και οι γονείς –κηδεμόνες αυτών, δια των κ.κ Δ/ντριών -Δ/ντών.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ Δ. Δ. Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΣΤΕΛΛΑ Κ. ΤΕΓΟΥ-ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ.Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΣΛΑΡΗΣ

 

 

Υπέρ της απόφασης Κεπαπτσόγλου η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δήμου Άργους Ορεστικού

 

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων 30/09/2013

των μαθητών του Δήμου Ορεστίδος

e-mail: enosi.goneon.orestidos@gmail.com

Θέμα: «Λειτουργία των σχολείων του Δήμου Ορεστίδος κατά την τελευταία μέρα της εμποροπανηγύρεως του Άργους Ορεστικού»

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ορεστίδος συμφωνεί με την απόφαση του Δήμου μας να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά κατά την τελευταία μέρα της εμποροπανήγυρεως του Άργους Ορεστικού. Το κλείσιμο των σχολείων κατά την μέρα αυτή αποτελεί παράδοση δεκαετιών για τον τόπο μας και οποιαδήποτε άλλη απόφαση δημιουργεί δυσαρέσκεια και σύγχυση σε γονείς και μαθητές και μόνο αναστάτωση θα δημιουργήσει στην μικρή κοινωνία μας.

 

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Σεπτέμβριος, 2013, 8:14 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Νέος πόλεμος ανακοινώσεων για την απόφαση Κεπαπτσόγλου να κλείσει αύριο τα σχολεία λόγω της εμποροπανήγυρης”

  1. […] Δείτε τις αποφάσεις, Κεπαπτσόγλου,δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του δήμου Ά. Ορεστικού. Η απόφαση του δημάρχου Άργους Ορεστικού ΠάνουΚεπαπτσόγλου : Σύμφωνα με τον Καλλικράτη (άρθρο 58) “ο Δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα”. Με βάση την ανωτέρω διάταξη και το γεγονός ότι η εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού αποτελεί από το 1600 το […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr