Άτοκα δάνεια σε φοιτητές με συγκεκριμένα κριτήρια

 Άτοκα δάνεια σε φοιτητές προβλέπει σε Προεδρικό Διάταγμα, που ήδη ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της φοίτησης τους.

Η ρύθμιση για τα άτοκα δάνεια σε φοιτητές περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και, συγκεκριμένα, στο άρθρο 40 που σχετίζεται με «Θέματα Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών». Συμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία λόγω των κρίσιμων αλλαγών που επέφερε το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και το εξεταστικό σύστημα, η σημαντική διάταξη για τα άτοκα δάνεια σε φοιτητές υποβαθμίστηκε. Ο νόμος για το νέο Λύκειο αναφέρει για την εν λόγω ρύθμιση ότι :στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από τα ιδρύματα στα οποία φοιτούν, από το ακαδημαϊκό έτος 2013- 2014, άτοκα δάνεια και οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους με κριτήριο την ατομική ή οικογενειακή τους κατάσταση και την επίδοσή τους στις σπουδές. Αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνεται υπόψη τόσο η απόδοση των φοιτητών που αιτούνται το δάνειο όσο και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δηλώνει η οικογένεια του ενδιαφερομένου ή ο ίδιος εφόσον εργάζεται. Πάντως, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας προκειμένου να καθοριστούν σημαντικές λεπτομέρειες: Για παράδειγμα, η έκταση του δανείου ή της οικονομικής ενίσχυσης, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις χορήγησης. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν τα ίδια τα ιδρύματα θα αποκτήσουν ρόλο δανειοδότη ή εάν θα κληθούν να συνάψουν συμφωνίες με τράπεζες που θα παρέχουν τα άτοκα δάνεια στους φοιτητές τους.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Οκτώβριος, 2013, 2:30 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Άτοκα δάνεια σε φοιτητές με συγκεκριμένα κριτήρια”

  1. […]  Άτοκα δάνεια σε φοιτητές προβλέπει σε Προεδρικό Διάταγμα, που ήδη ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της φοίτησης τους. Η ρύθμιση για τα άτοκα δάνεια σε φοιτητές περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και, συγκεκριμένα, στο άρθρο 40 που σχετίζεται με «Θέματα […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr