Alphafm.gr – Αποκαλύπτουμε επιστολή του Γ. Δακή για την σήραγγα της Κλεισούρας….

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αποκαλύπτουμε επίσημη επιστολή του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη για την περίφημη σήραγγα Κλεισούρας που σαν έργο και τρόπο διεκδίκησης εγκατέλειψαν Αντωνίου & Χατζησυμεωνίδης…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ :

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην προσπάθεια για δημιουργία έργων υποδομής σε στόχο την ανάπτυξη και τη συμβολή στην ενδυνάμωση της απασχόλησης έχει προετοιμάσει και εκτελεί έργα αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό κάθε εργαλείο χρηματοδότησης.

Στα πλαίσια του αναπτυξιακού σχεδιασμού για την Περιφέρεια μας και σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε ότι προτείνουμε το έργο «ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΤΜΗΜΑ ΡΕΜΑ ΚΩΤΟΥΡΗ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ».

Πρόκειται για ώριμο έργο με δυνατότητα άμεσης δημοπράτησης καθώς έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Υπάρχει πλήρης οριστική μελέτη, εγκρίσεις για παρέμβαση από όλους τους φορείς και ΜΠΕ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου είναι:

  • Κατηγορία οδού Α2 (οδός μεταξύ νομών – επαρχιών).

  • Μήκος οδού 10,4 χλμ.

  • Μήκος σήραγγας 1.365 μέτρα.

  • Μήκος σήραγγας διαφυγής πεζών 1.382 μέτρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου 69.000.000 ευρώ.

Τα οφέλη που αναμένονται για την περιφέρειά μας από το έργο είναι:

  • Μείωση στο μισό του μήκους της διαδρομής.

  • Μείωση του χρόνου διέλευσης στο ¼.

  • Καλλίτερες καιρικές συνθήκες στη διαδρομή καθώς θα είναι χαμηλότερο το υψόμετρο διέλευσης.

  • Εξασφάλιση συνθηκών άνεσης και ασφάλειας στην οδική σύνδεση της Καστοριάς με την Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο συμβάλλοντας στην αύξηση της τουριστικής και οικονομικής κίνησης των δύο περιοχών.

Πρόκειται για έργο που ενδιαφέρει άμεσα τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Η εκτιμώμενη χρονική διάρκεια υλοποίησης είναι τα τρία έτη.

Δικαιούχος του έργου μπορεί να είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ή η ΔΤΕ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ως συντάκτης της μελέτης.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και την ευρύτερη περιοχή το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς συνδέει δύο κάθετους άξονες και η συμβολή σας στην προώθηση και ένταξη του σε ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια θα είναι καθοριστική στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου.

Επίσημη ανακοίνωση από την ΠΔΜ ακόμη δεν έχει γίνει..

 

Επιστολή ΔΑΚΗ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Οκτώβριος, 2013, 8:03 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Alphafm.gr – Αποκαλύπτουμε επιστολή του Γ. Δακή για την σήραγγα της Κλεισούρας….”

  1. […] ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αποκαλύπτουμε επίσημη επιστολή του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη για την περίφημη σήραγγα Κλεισούρας που σαν έργο και τρόπο διεκδίκησης εγκατέλειψαν Αντωνίου & Χατζησυμεωνίδης… ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ : Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην προσπάθεια για δημιουργία έργων υποδομής σε στόχο την ανάπτυξη και τη συμβολή στην […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr