600 ευρώ σε κάθε οικογένεια όπου τα εισοδήματα δε ξεπερνούν τα 4.700 ευρώ – Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για να κάνετε την αίτηση

Η υποβολή αιτήσεων για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου.

Από φέτος η αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών μεταβιβάζεται από τις ΔΟΥ στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Η ενίσχυση αυτή δίνεται τα τελευταία χρόνια προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας σε χωριά που βρίσκονται σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές της χώρας. Βασική προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

Η εισοδηματική ενίσχυση των 300 και 600 ευρώ, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα του δικαιούχου, καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους με την υποβολή συγκεκριμένων δικαιολογητικών που φέτος θα συγκεντρώνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  μέσω των ΚΕΠ.

Ειδικότερα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ζητήθηκε με εγκύκλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η συνδρομή των Δήμων, μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), για την υποδοχή και συλλογή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών.

Έτσι οι δημότες  θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σε ένα  ΚΕΠ, τα οποία στη συνέχεια θα αποστείλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έχουν και την ευθύνη για τον τελικό έλεγχο της πληρότητάς τους και την προώθησή τους για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος στο όνομα κάθε δικαιούχου.

Δικαιούχοι – Ποσό ενίσχυσης                                                                  

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται :

Α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ευρώ) ετησίως και

Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ευρώ) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700 ευρώ).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Οκτώβριος, 2013, 8:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “600 ευρώ σε κάθε οικογένεια όπου τα εισοδήματα δε ξεπερνούν τα 4.700 ευρώ – Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για να κάνετε την αίτηση”

  1. […] Η υποβολή αιτήσεων για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου. Από φέτος η αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών μεταβιβάζεται από τις ΔΟΥ στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Η ενίσχυση αυτή δίνεται τα τελευταία χρόνια προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με εισοδήματα […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr