1000 εύρω το πρόστιμο για όσους δεν κόβουν απόδειξη

Την επιβολή προστίμου ύψους 1000 ευρώ σε όσους δεν κόβουν απόδειξη προβλέπει διάταξη ,νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με όνομα Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις. Το πρόστιμο αυτό για την μη έκδοση απόδειξης, θα επιβάλλεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς επί τόπου και ο παραβάτης θα έχει 20 ημέρες προθεσμία για να το εξοφλήσουν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την διάταξη που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr που περιλαμβάνεται στο παραπάνω νομοσχέδιο προβλέπεται ότι ΄σοι δεν εκδίδουν ή εκδίδουν ανακριβώς αποδείξεις λιανικών πώλησης τιμωρείται, επιπλέον των κυρώσεων που ήδη προβλέπονται , με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ. Όταν η αξία της συναλλαγής είναι άνω των 1000 ευρώ , τότε επιβάλλεται πρόστιμο στο διπλάσιο της αξίας αυτής. Το πρόστιμο για την μη έκδοση αποδείξεων σύμφωνα με την διάταξη που παρουσιάζει το ΄΄δικαιολογητικα΄΄ επιβάλλεται επί τόπου από τους ελεγκτές που διαπίστωσαν την παράβαση και για την επιβολή του προστίμου συντάσσεται έκθεση βεβαίωσης φορολογικής παράβασης και επιβολής προστίμου σε τρία αντίτυπα, εκ των οποίων το ένα επιδίδεται στον παραβάτη. Η προθεσμία για την καταβολή του προστίμου είναι 20 ημέρες από την επιβολή του, σε οποιαδήποτε εφορία. Σε περίπτωση μη καταβολής, το πρόστιμο βεβαιώνεται ταμειακός από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. Το πρόστιμο για την μη έκδοση απόδειξης μπορούν να επιβάλλουν και τα ελεγκτικά όργανα του Υπουργείου Οικονομικών και το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής αστυνομίας.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Οκτώβριος, 2013, 11:00 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “1000 εύρω το πρόστιμο για όσους δεν κόβουν απόδειξη”

  1. […] Την επιβολή προστίμου ύψους 1000 ευρώ σε όσους δεν κόβουν απόδειξη προβλέπει διάταξη ,νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με όνομα Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις. Το πρόστιμο αυτό για την μη έκδοση απόδειξης, θα επιβάλλεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς επί τόπου και ο παραβάτης θα έχει 20 ημέρες προθεσμία για […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr