«Ψαλίδι» 70% στις συντάξεις των αιρετών που απασχολήθηκαν στο Δημόσιο

Από 1/1/2013

Περικοπές κατά 70% στις συντάξεις τους υφίστανται από την 1/1/2013 οι αιρετοί (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές κλπ) που εργάστηκαν στο δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του ΙΚΑ

Οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος των φορέων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας που κατέχουν θέσεις αιρετών οργάνων (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κ.λπ.) και λαμβάνουν σύνταξη λόγω απασχόλησης στον δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και οι βουλευτές, εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του νόμου που προβλέπουν τη μείωση της σύνταξης όπως και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, από 1/1/2013 οι συνταξιούχοι φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας που έχουν απασχοληθεί αποκλειστικά ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού τους βίου στον δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και κατέχουν θέση βουλευτή, υπόκεινται σε περικοπή της σύνταξής τους κατά 70%.

Έως το 2012, οι συνταξιούχοι φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας που κατέχουν θέσεις βουλευτών δεν υπόκειντο σε αναστολή ή περικοπή της σύνταξής τους, ανεξάρτητα εάν είχαν απασχοληθεί αποκλειστικά ή κατά το μεγαλύτερο μέρος στον δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή τον ιδιωτικό τομέα ή είχαν αυτοαπασχοληθεί.

Όμως, μετά την ισχύ των νόμων 4093/2012 και 4151/2013, από 1/1/2013 γίνεται περικοπή κατά 70% στο σύνολο του ποσού της σύνταξης, ανεξάρτητα εάν ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει ή όχι το 55ο έτος της ηλικίας του.

Η εγκύκλιος αναφέρει το παράδειγμα συνταξιούχου του ΤΑΠ – ΟΤΕ, ηλικίας κάτω των 55 ετών, ο οποίος κατέχει θέση δημάρχου.

Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος υπόκειται σε αναστολή της κύριας και επικουρικής σύνταξής του, ενώ μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας του περικόπτεται η κύρια σύνταξή του κατά 70% για το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό είχε.

Μετά όμως την 1/1/2013 γίνεται περικοπή κατά 70% στο σύνολο του ποσού της σύνταξής του, ανεξάρτητα εάν έχει συμπληρώσει ή όχι το 55ο έτος της ηλικίας του.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Οκτώβριος, 2013, 9:23 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “«Ψαλίδι» 70% στις συντάξεις των αιρετών που απασχολήθηκαν στο Δημόσιο”

  1. […] Από 1/1/2013 Περικοπές κατά 70% στις συντάξεις τους υφίστανται από την 1/1/2013 οι αιρετοί (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές κλπ) που εργάστηκαν στο δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του ΙΚΑ Οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος των φορέων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας που κατέχουν θέσεις αιρετών οργάνων (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κ.λπ.) και […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr