«Νομιμοποιήστε τις αυθαίρετες σταυλικές εγκαταστάσεις»

Να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες σταυλικές εγκαταστάσεις τους προτρέπει τους παραγωγούς ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου από το υπουργείο Περιβάλλοντος που, μεταξύ άλλων, διασαφηνίζει τη διαδικασία νομιμοποίησης.

Στην εν λόγω εγκύκλιο και ειδικότερα στο άρθρο 23, περιέχεται η ακόλουθη σχετική παράγραφος 13γ: «Στα κτίσματα προσωρινής διαμονής δεν περιλαμβάνονται οι σταυλικές εγκαταστάσεις. Η επιφάνεια των 35 τ.μ. είναι περιορισμός της συνολικής επιφάνειας περισσοτέρων κτισμάτων προσωρινής διαμονής. Υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4178/13 οι περιπτώσεις κτισμάτων προσωρινής διαμονής συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των 35 τ.μ. Στις περιπτώσει αυτές η επιφάνεια των 35 τ.μ. καλύπτεται με το παράβολο των 300 ευρώ και η επιπλέον επιφάνεια καταχωρείται σε άλλο φύλλο καταγραφής υπολογιζομένου του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά τις γενικές διατάξεις».

«Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων, έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων», τονίζει ο υπουργός. «Μετά τη ψήφιση του νόμου περί αυθαιρέτων, οι κτηνοτρόφοι μπορούν να νομιμοποιήσουν τις σταυλικές τους εγκαταστάσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και τα συνοδά κτίσματα προσωρινής διαμονής έως 35 τ.μ. χωρίς κανένα πρόστιμο και μόνο με παράβολο 300 ευρώ».

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Οκτώβριος, 2013, 12:29 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “«Νομιμοποιήστε τις αυθαίρετες σταυλικές εγκαταστάσεις»”

  1. […] Να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες σταυλικές εγκαταστάσεις τους προτρέπει τους παραγωγούς ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου από το υπουργείο Περιβάλλοντος που, μεταξύ άλλων, διασαφηνίζει τη διαδικασία νομιμοποίησης. Στην εν λόγω εγκύκλιο και ειδικότερα στο άρθρο 23, περιέχεται η ακόλουθη σχετική παράγραφος 13γ: «Στα κτίσματα προσωρινής διαμονής δεν […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr