Αποχή από τη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης αποφάσισαν οι βενζινοπώλες

«Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε» λέει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών – Ερώτηση 26 βουλευτών της ΝΔ σε Στουρνάρα

Να μην διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης αποφάσισε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτή, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΒΕ, έλαβε αυτή την απόφαση «λόγω των σοβαρών, όπως αναφέρει, προβλημάτων που παραμένουν άλυτα» και προσθέτει ότι, «οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε».

«Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης», σημειώνει.

Η ΟΒΕ επαναλαμβάνει το αίτημα για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011, καθώς και κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, «το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου και κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο».

Υπενθυμίζεται, ότι η περίοδος θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και η τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, αναμένεται περίπου στο 1,3 ευρώ το λίτρο.

Ερώτηση 26 βουλευτών της ΝΔ προς τον Γ. Στουρνάρα

Αν θα δοθεί πετρέλαιο θέρμανσης στις ποσότητες που έχουν καθοριστεί για όλα τα νοικοκυριά με την προ της εξίσωσης φόρου τιμή, ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών 26 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Γ. Καρασμάνη.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον κ. Στουρνάρα, ζητούν επίσης να μάθουν αν θα διευρυνθεί η Α΄ γεωγραφική ζώνη με όλες τις περιοχές που χαρακτηρίστηκαν παραμεθόριες ή προβληματικές και ζητούν να δοθεί, άμεσα, εντολή για εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών στη διακίνηση πετρελαίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Οκτώβριος, 2013, 7:06 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αποχή από τη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης αποφάσισαν οι βενζινοπώλες”

  1. […] «Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε» λέει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών – Ερώτηση 26 βουλευτών της ΝΔ σε Στουρνάρα Να μην διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης αποφάσισε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτή, λίγες ημέρες πριν […] blog καθημερινής ενημέρωσης […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr